Gazete Vatan Logo

PKK'lı tarihi eser kaçakçısı

Öcalan'la birlikte hatıra fotoğrafı çektirmiş

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eserle yakalanan 45 yaşındaki Ümran Çise'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la çektirdiği hatıra fotoğrafı da ele geçirildi. Terör örgütüne yardım ve yataklıktan sabıkalı olan Cise'nin Batman Müze Müdürlüğü'nden "Koleksiyonculuk Belgesi' aldığı ve tarihi eserleri internet üzerinden pazarladığı ileri sürüldü.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri ihbar üzerine Diyarbakır yönünden gelen 72 AE 649 plakalı otomobili şehir girişinde durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, M.Ö 1500-2000 yılları arası döneme ait kadın idolü ayak altında bulunan pişmiş toprak (terra cota), sol elinde kandil bulunan kadın idolü pişmiş toprak, M.Ö 1000- 1500 yılları arası döneme ait 2 adet küçük boğa fügürü üzerinde 2 adet kulp ve kulp üzerinde kase pişmiş toprak, ağız kenarı kırık 12 santimetre çapında iç derinlik pişmiş toprak kase, U biçiminde 8 santimlik pişmiş toprak, Roma dönemine ait 10 gümüş sikke, Bizans dönemine ait 10 altın sikke, özel yapım altın sikke, ön ve arka yüzlerinde Arapça yazılı 1 altın sikke ele geçirildi.

Otomobilde bulunan Ümran Çise ile Kemal Demir gözaltına alındı. Ümran Çise'nin Batman'daki evinde yapılan aramada da çeşitli dönemlere ait 618 sikke ve 41 parça çeşitli dönemlere ait toprak eser bulundu. Evde ayrıca PKK örgütüne ait örgütsel dokümanlar ile Cise'nin Abdullah Öcalan ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı bulundu. Fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği öğrenilemedi.

Gözaltına alınan evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki Ümran Çise'nin terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla daha önce 3 ay cezaevinde kaldığı belirlendi.

Bu arada Cise'nin Müze Müdürlüğü'nden "Koleksiyonculuk Belgesi' aldığı ve Batman'da koleksiyonculuk yaptığı belirtildi. Polis, elindeki tarihi eserlerin fotoğraflarını internette yayınlayarak pazarlamaya çalıştığı iddia edilen Çise'nin ilişkilerini saptamaya çalışıyor. Çise'nin tarihi eser satışından elde ettiği paraları PKK'ya aktarıp aktarmadığını araştırıyor.

Haberin Devamı