Gazete Vatan Logo

PKK’lı Demir için ilginç iddia: Ayakta duracak hali yoktu

Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı Seher Çağla Demir ile Özgür Ünsal’ın eylemden önce kaldıkları mahalledeki tanıklar ilginç iddialarda bulundu

PKK’lı Demir için ilginç iddia: Ayakta duracak hali yoktu

Teröristlerin kaldığı belirlenen binanın karşısındaki kıraathanenin sahibi, “İri yapılı, kirli sakallı, esmer iki erkek, saldırının olduğu pazar günü Sabah evden kızı alıp götürdü. Kızı getirdiklerinde ayakta duracak hali yoktu, aynı olay daha önce de gerçekleşti” dedi.

Semt sakinleri, teröristlerin 15 gün boyunca kaldıkları eve zaman zaman Demir ve Ünsal dışında bir veya iki kişinin daha girdiğini söyledi.

Şüphelilerin dikkat çekmemek için bazen eve geç giriş yaptıkları kaydedildi. Kıraathanenin sahibi “İki hafta önceki pazar günü ile olayın gerçekleştiği günün sabahında iki erkek kızı evden aldı. Geldikleri araba bombalı saldırıda kullanılan 34 plakalı beyaz BMW araçtı” dedi.

‘Şarkılar söylüyordu’

Aynı senaryoyu pazar günleri iki defa yaşadığını belirten kıraathane sahibi, şunları anlattı: “Kız ayakta durmakta zorlanıyordu. Rengi solmuştu. Kız şarkı söyleyerek önden gidiyordu. Yürürken sağa sola sendelerken, demirlere tutunarak ayakta durmaya çalıştı.”

PAŞA ALYURT / Ankara