Gazete Vatan Logo

PKK komplonun 2. Evresi

MHP İstanbul milletvekili adaylarından Prof.Dr. Ümit Özdağ hakkındaki iddialara sert yanıt verdi

Önceki gün bir gazetenin “Müzakere için PKK ile İki Kez Masaya Oturan MHP’li” manşetiyle verdiği haberde Özdağ’ın PKK ile görüştüğünü iddia etmişti. Özdağ bu iddiaların MHP’ye yönelik operasyonun ikinci aşaması olduğunu savundu.

Özdağ yaptığı yazılı açıklamada haberde yer alan Washington’da PKK temsilcisi ile görüştü iddiasının doğru olmadığını söyledi. 1998’de Washington’da düzenlenen söz konusu toplantıya Dışişleri Bakanlığı tarafından davet edildiğini, hatırlatan Özdağ, toplantıda sunduğu tebliğin hala internette bulunduğunu açıkladı.

Özdağ açıklamasında “Konferansın bitiminden sonra kokteyl sırasında MİT Görevlisi tarafından HADEP’li bir milletvekilinin oğlu olduğu söylenen bir zat Ü. Özdağ’ın yanına gelmiştir. Kokteyl sonrasında anılan MİT görevlisi HADEP Milletvekilinin oğlu ve onun bir arkadaşı ile bir Starbucks”da kahve içilmiştir. ... Haber(!)de bahsedilen sohbet, PKK terör örgütü Washington temsilcisi ile değil, MİT görevlisi tarafından HADEP Milletvekilinin oğlu olarak tanıtılan kişiyle gerçekleşmiştir. Anılan tarihte PKK’nın Washington Temsilcisi Kani Gulam adlı zattır. Kendisi de anılan toplantıda olmasına rağmen bir görüşme gerçekleşmemiştir” dedi.

Haberde yer alan Mehmet Mehmetoğlu adlı bir kişiyle ASAM’da görüştüğünü doğrulayan Özdağ “Görüşmenin gizli bir görüşme olmadığı görüşme yerinden de gayet açıktır. Zaten gizli bir görüşme olması gerektiğine dair ortada en küçük bir emare de yoktur. Mehmetoğlu Ümit Özdağ’a görüşmede, kendisinin K. Irak’ta da işler yapan bir işadamı olduğunu, “PKK ile Türkiye arasındaki sürecin sona ermesinin büyük yararlar doğuracağını, halkın da zaten yorgun olduğunu” ifade etmiştir. Gerekirse kendisinin de PKK’nın terörü sona erdirmek konusunda girişimlerde bulunacağını ifade etmiştir” dedi. Özdağ, konuyla ilgili olarak MİT Müsteşarı Emre Taner’e bilgi verdiğini de açıkladı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ Murat Karayılan tarafından Kandil’e davet edildiği iddiasını da yalanladı. n HABER MERKEZİ

Haberin Devamı