Gazete Vatan Logo

PKK/KCK'nın sözde üst düzey sorumlusu İstanbul'da yakalandı

İstanbul'da ailesi tarafından kayıp ilanı verilen bir genç, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın kırsaldaki kamplarına gitmek üzereyken polis tarafından yakalandı.

PKK/KCK'nın sözde üst düzey sorumlusu İstanbul'da yakalandı

Ailesi tarafından kayıp ilanı verilen genç, kırsala götürülmek üzere tutulduğu örgüt evinde bulundu

Kendisini örgüt kamplarına kaçırmaya çalışan aralarında terör örgütünün üst yapılanması KCK/TM'nin sözde yargıçlarından bir şahısla, örgütün kadrolu kırsal mensubu bir teröristin de bulunduğu 9 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 2 silahla birlikte yüklü miktarda örgütsel döküman ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, geçtiğimiz ay İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat yaparak çocukları hakkında kayıp başvurusunda bulunan bir ailenin verdiği bilgiler ışığında çalışma yaptı. Aileden alınan bilgiler ve yapılan araştırmalarda M.M.D isimli gencin, bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarıyla irtibat halinde olup onlar tarafından saklandığı tespit edildi.

Bölücü örgütün sözde gençlik yapılanması DGH mensupları tarafından saklanan M.M.D. nin kırsala götürülmesi için organizasyon yapıldığı ve kırsaldan gelecek bir örgüt mensubu tarafından bölücü örgütün kamplarına götürüleceği bilgisine ulaşan ekipler, kaldığı adresi belirlediği M.M.D.nin bulunup yakalanması için 7 Ağustos Salı günü operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda hakkında ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunan M.M.D isimli genç bulunup gözaltına alınırken bir gün sonra 8 Ağustos günü düzenlenen operasyonda ise kendisini saklayan ve kırsala getirilmesi organizasyonu içerisinde bulunan DGH üyesi 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan M.M.D ve diğer şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda kırsala nakil organizasyonunun başında, terör örgütünün bütün legal ve illegal eylemlerini hazırlayan ve örgütün bütün unsurlarını kontrol ederek koordinesini sağlayan çatı yapı KCK/ TM'nin üst düzey isimlerden sözde Barış ve Adalet İstanbul İl sözcüsü A.E. isimli şahıs olduğu belirlendi. Örgüt içerisinde kurulan sözde mahkemelerde yargıçlık da yaptığı belirlenen A.E, nin yakalanması için ilk operasyondan 2 gün sonra üçüncü bir operasyon düzenleyen ekipler A.E. ile birlikte aynı gün A.K. isimli örgütün kadrolu mensubunu yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda örgüt mensubu olduğu tespit edilen M.C isimli bir şahısın evinde yakalanarak gözaltına alınan A.K.nin, örgütün kırsala eleman götüren yapısının içerisinde yer alıp,M.M.D isimli şahısı örgüt kamplarına götürmek üzere kırsaldan İstanbul'a geldiği tespit edildi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan 9 şüpheliden aralarında sözde yargıç A.E. nin de bulunduğu 5' şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine korunurken, 4 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

(Ferit Zengin/Milliyet.com.tr)