Gazete Vatan Logo

PKK gösterisi gibi

Apo gösterisinde ölen Mustafa Dağ toprağa verildi

ŞANLIURFA'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Karataş mevkinde PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününde DTP'li grubun güvenlik güçleriyle çatıştığı olaylar sırasında ölen iki kişiden 27 yaşındaki Mustafa Dağ, Suruç İlçesi'ne bağlı Karahöyük Köyü'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'nın 60'ıncı doğum gününde, Halfeti İlçesi'nde dün çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 çocuk babası Mustafa Dağ'ın cenazesi bu sabah Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nden ambulansla alınarak, Suruç İlçesi Onbirnisan Beldesi'ne getirildi. Beldedeki DTP ilçei binasının önüne getirilen Dağ'ın cenazesi, daha sonra uzun araç konvoyu eşliğinde Karahöyük Köyü'ne götürüldü.



PKK flamaları ve Öcalan'nın posterleri açılarak köye getirlen Dağ için köy meydanında caneza namazı kılındı. Cenazeye katılan yüzü puşuyla sarılı grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp, intikam yemini etti. PKK renklerini simgeleyen sarı, kırmızı, yeşil bezlere sarılan tabut omuzlarda taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Suruç Belediye Başkanı DTP'li Ethem Şahin, Onbirnisan Belediye Başkanı DTP'li İbrahim Halil Parıldar ile çeşitli illerden gelen DTP'liler katıldı.

Öte yandan cenazeyi takip etmek isteyen basın mensupları Karahöyük Köyü'ne alınmadı. Daha sonra çekim yapmalarına izin verilen gazetecilerin kasetlerine bu kez yüzü puşulu olan kişiler tarafından el konuldu. Cenaze töreni sırasında polis ve jandarmanın bulunmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı