Gazete Vatan Logo

PKK engel olamıyor! Afrin'den kaçıyorlar!

Türk Silahlı Kuvvetleri son dakika açıklamasıyla Afrin'in 12 noktadan kuşatıldığını duyurdu. Öte yandan Afrin'deki siviller terör örgütü PKK/PYD'nin tüm engellemelerine rağmen Afrin'i terketmeye devam ediyor. PKK'nın, Türkiye sivilleri katlediyor yalanına meydan vermemek için Türkiye BM ile yeni bir plan hazırladı. BM ile yürütülen müzakerelerde sivillerin tahliyesinde iki güzergah belirlenmiş durumda. Biri Afrin’in güneyi, Halep’in ise kuzeyinde kalan rejimin kontrolündeki bölge. İkincisi ise Türkiye’nin kontrolündeki Azez. Her iki noktada da sivillere yönelik hazırlıklar yapılmış durumda.

PKK engel olamıyor! Afrin'den kaçıyorlar!

HALK KAÇIYOR PKK ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR: Afrin’de yaşayan sivillerin yanlarına aldıkları eşyalarla, Afrin’in güneyindeki ve rejim kontrolünde olan Nubul ve Zehra bölgelerine gittikleri belirtildi. Uzun araç konvoyu oluşan bölgeden ayrılan sivillerin bazılarının rejim kontrolündeki bölgelere yerleştikleri, bazılarının ise iç kesimlerdeki Menbiç tarafına devam ettikleri aktarıldı. PKK ise sivillerin Afrin'i terketmesini önlemek için herşeyi yapıyor.

KİMLİKLERİMİZİ ALIP PKK İKMLİKLERİ VERDİLER AMA KAÇTIK: Afrin kuzeyinden çıkarak Kıygıbiğe'ye geçtiklerini belirten Muhammed Neccar, YPG'lilerin rejim tarafından verilen kimliklere el koyarak kendilerine ait kimlikler verdiği ifade ederek, "Rejimin verdikleri kimliklere el koyarak bizlere kendi hazırladıkları kimlikleri verdiler. Sırf Afrin'den kaçmamızı önlemek için oldukça sıkı tuttular bizi. Ancak biz zor da olsa kaçtık geldik" dedi.

PKK'NIN HAİN PLANI: Terör örgütü YPG, siviller konusunda iki aşamalı bir plan uyguluyor. Önce Cinderes başta olmak üzere kırsaldaki sivil halkın Afrin şehir merkezine toplanmasını sağladı. Afrin’in nüfusunun yüzde 60 oranında arttığı söyleniyor. Terör örgütü şimdi ise sivillerin şehri terk etmesini engellemeye çalışıyor. Çünkü şehir merkezine yönelik operasyonda Doğu Guta manzaralarının yaşanmasını istiyor. Böylece Türkiye’yi dünyaya sivil katliamı yapan ülke olarak gösterecek.

Haberin Devamı

SİVİLLER İÇİN İKİ GÜZERGAH HAZIRLANDI: Türkiye, bu planı bozmak için Afrin üzerindeki baskıyı artırıyor, güçlü bir kuşatmaya hazırlanıyor. BM ile yürütülen müzakerelerde sivillerin tahliyesinde iki güzergah belirlenmiş durumda. Biri Afrin’in güneyi, Halep’in ise kuzeyinde kalan rejimin kontrolündeki bölge. İkincisi ise Türkiye’nin kontrolündeki Azez. Her iki noktada da sivillere yönelik hazırlıklar yapılmış durumda.

SİVİL GİYİNİN TALİMATI: Öte yandan TSK ve ÖSO'nun Afrin'e emin adımlarla ilerlemesi ilçe merkezinde örgütü yeni taktik arayışlara soktu. Harekatın başlamasından bir süre sonra belde merkezlerindeki nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, sivilleri kalkan olarak kullanmanın dışında kendi silahlı unsurlarını da halkın arasına karıştırıyor. Örgüt, teröristlere üzerlerindeki tek tip giysileri çıkartarak sivil giyime geçmeleri talimatını verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan, bazı kontrol noktası ve üslerde ise teröristler halen bilindik üst başlarıyla görülüyor. Örgütün, silahlı unsurları kamufle ederek, Zeytin Dalı Harekatı'nda üzerinde oluşan baskıya göre ya meskun mahalde savaştırması ya da ilçe merkezinden Beşşar Esed kontrolündeki alana çıkarması, oradan Menbiç ve Fırat Nehri'nin batısındaki sahaya kaydırması bekleniyor.

ELEBAŞLARI AFRİN DIŞINA KAÇTI: Kaynaklar, PKK'nın Kandil Dağı'ndan Afrin'e gelen mensupları ile elebaşlarının ise rejim ve İran destekli güçlerin kontrolündeki Nubul üzerinden çıkış yaptığını teyit ediyor. Kandil kökenliler böylece, Zeytin Dalı Harekatı'nın Afrin'in doğusuna yönelerek Halep'e giden yolu kapatma ihtimali nedeniyle önceden kaçmış oldu.

ESED ADAM BAŞI 1000 DOLAR ALIYOR: Esed rejimi, örgütün Afrin'den Fırat Nehri tarafına geçmesine izin verirken terörist başına yaklaşık bin dolar alıyor. Bu arada örgüt, Afrin merkezde hoparlörlerle "Türkiye yalan söylüyor. Korkmayın. (Merkezin ilk savunma hattı) Kafr Cenne ve Kıtme bizde. Bırakmadık, bırakmayacağız" anonsları yapıyor.

Haberin Devamı

TEL RİFAT'A YENİ KUVVET: YPG/PKK, Afrin kökenli bir grup mensubunu ise doğudaki Um Huş ve Tel Rıfat'a yerleştirmiş durumda. Örgüt, TSK ve ÖSO'nun ilçe merkezini alacağını hesap ederek, Afrin kökenli kadroyu daha sonra yapacağı vur-kaç saldırıları için konuşlandırdı. Örgütün kanton yapılanması altında işgal ettiği Afrin'de sözde adalet bakanı görevi yapan Said İsmet Gubar, hafta içinde Afrin'i terk etmişti. Sözde içişleri bakanı Hasan Bayram'ın kaçma girişimi ise başarısız olmuş, örgüt elemanları tarafından yakalanmıştı.