Gazete Vatan Logo

PKK’dan yılbaşında eylem planı

Dün başkentte terör örgütü PKK’ya yönelik de bir operasyon düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonlarda terör örgütü PKK üyesi 18 yaşından küçük bir kişi ile M.Y, M.Ç, M.E, M.B. ve M.K’yı gözaltına aldı.

PKK’dan yılbaşında eylem planı

Hedef büyükşehirler

Zanlıların örgütten aldığı talimatlar doğrultusunda yılbaşında büyükşehirlerde eylem hazırlığı içinde oldukları, ayrıca Mamak Tuzluçayır Mahallesi’nde bir markete molotofkokteyli attıkları, terörist faaliyetlerde bulunmaktan ve PKK’ya üye olmaktan haklarında arama emri olduğu da tespit edildi. Zanlıların terör örgütü PKK adına el yapımı bomba ve molotofkokteyli ile eylemlere katıldıkları, kırsal alanda faaliyet yürüttükleri, örgüte maddi ve lojistik destek sağladıkları da belirlendi.

Molotofçular gözaltında

İstanbul Esenyurt ve Sultangazi’de terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyon yapıldı. Sultangazi’de 1, Esenyurt’ta ise 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Operasyonun, izinsiz gösteriler sırasında çeşitli iş yerleri, kamu binaları ve araçlara molotofkokteyli atanlara yönelik olduğu öğrenildi.

Adana’da 8 PKK yandaşı tutuklandı

Haberin Devamı

Adana’da esnaflara zorla kepenk kapattırıp, karşı çıkanların işyerlerini ateşe verdiği belirlenen YDG-H üyesi, 12’si 18 yaşından küçük 13 kişi yakalandı. Polis araçlarına molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırırken kameralar tarafından saniye saniye görüntülenen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5 çocuk adli kontrol uygulanarak serbest kalırken, 8 şüpheli tutuklandı.