Gazete Vatan Logo

PKK’dan temizlenen dağda petrol aranıyor

Bir zamanlar terör örgütünün kamplarının bulunduğu ve yoğun çatışmaların yaşandığı Siirt’teki Herekol Dağı’nda şimdi TPAO petrol arama çalışması başlattı

PKK’dan temizlenen dağda petrol aranıyor

Terör örgütü PKK’nın 15 Ağustos 1984 tarihinde ilk eylemini gerçekleştirdiği Eruh ilçesi yakınlarında bulunan ve geçmişte örgüt kamplarının bulunduğu, yoğun silahlı faaliyet yürüttüğü Herekol Dağı’nda, TPAO, ilk kez petrol arama çalışması başlattı. Bölgedeki üs bölgesinde teröre karşı mücadele eden askerleri ziyaret eden Vali Ali Fuat Atik ve beraberindeki heyet, daha sonra TPAO’nun petrol arama çalışmalarını yaptığı bölgeye geçti.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla teröristlerden temizlenen Herekol Dağı’nda başlatılan petrol arama çalışmalarını yerinde inceleyen Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, görevlilerden bilgi aldı. Vali Atik, terör örgütünün bir dönem yoğun kullandığı alanlardan biri olan Herekol Dağı’nda TPAO tarafından petrol arama çalışması başlatıldığını belirterek, şöyle dedi:

1.500 metrelik sondaj

Son yıllarda askerimizin, devletimizin yapmış olduğu operasyonlarla beli kırılan terör örgütünden boşalan yerlerde şu anda petrol arama faaliyetleri sürdürülüyor. 2 aylık süreçte 1.500 metrelik bir sondaj yapacağız. İnşallah 2 ay sonra müjdeyi vereceğiz. Bu topraklarda güven ve huzur ortamı sağlandıktan sonra yer altı kaynakları artık ekonomiye kazandırılacak.

Haberin Devamı

Sözde Mahkeme kurmuşlardı

Terörle mücadelede büyük başarılar elde eden güvenlik güçleri, Pervari ilçesi sınırlarında yer alan ve bir zamanlar PKK’nın, yasa dışı inşa edilen binalarda sözde mahkemeler kurarak vatandaşları sorgulayıp cezalandırdığı Herekol Dağı eteklerindeki 2047 rakımlı Cemikari Yaylası bölgesini teröristlerden arındırdı.