Gazete Vatan Logo

PKK'dan kaçan kadın teröristten itiraflar

'14 yıl örgütte kaldım. Bir süre komutanlık yaptım. İhtiyaçlar dış ülkelerden, silahlar da Irak'tan karşılanıyordu'

Terör örgütü PKK'ya 14 yaşında katılan kadın terörist, 14 yıl dağda kaldıktan sonra Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Adı açıklanmayan kadın terörist, örgüt içinde kadın teröristlerin tecavüze uğradığını anlattı, "Ben bunları yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım var" dedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi'nde terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olan adı açıklanmayan PKK'lı kadın terörist 14 yaşında kandırılarak örgüte katıldığını ve 14 yıl sonra da teslim olduğunu belirtti. Teslim olduktan sonra çok iyi karşılandığını ve arkadaşlarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

AMERİKAN ASKERLERİNİN ZİYARETİNİ DUYUYORDUK
Kadın terörist, örgüt içerisinde eski olanların geri dönmek istediklerini fakat bir yol bulamadıkları için gelemediklerini anlatarak, "14 yıl örgüt içerisinde kaldım. Hayatımın yarısı dağlarda geçti. Fakat birşey anlayamadım. Örgüt içinde yaşamak için ağır şartlar var. Herkes çok çabuk yıpranıyor. Bazen köylere inerek zorla gıda maddesi alıyorduk. Bizim ihtiyaçlarımız genelde dış devletlerden geliyor. Silah ihtiyacımız ise Irak'tan karşılanıyordu. Örgüt içerisinde bir süre komutanlık yaptığım için Amerikan askerlerinin ziyaretini duyuyorduk. Son alarak Mahmur Kampı'na gelerek sayım yapıldıktan sonra herkese BM kimliği verildi" dedi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan ile örgütün gönül bağı oluduğunu belirten terörist, "Avrupa'dan doktorlar gelip bakmazsa, örgüt için inandırıcı olmaz. Öcalan'ın zehirlendiği doğruysa, saldırılar bu kez kent merkezlerinde yapılır. Bu bahar döneminde yoğun bir çalışma yaşanıyor. Yeni mevziler kazılıyor, cephaneler tamamlanıyor. Özellikle sınır kesiminde büyük yığılmalar vardır" dedi.

KADINLAR TECAVÜZE UĞRUYOR
Kadın olarak örgütte yaşamanın zor olduğunu ve bazen tecavüze uğrayanların da olduğunu anlatan kadın terörist şunları anlattı:

"Ben bunları yaşamadım. Ama yaşayan arkadaşlarım var. Eskiden örgüt içinde duygusal ilişkiler yaşanınca infaz kararı çıkıyordu. Son dönemde sayının azalması ile infazdan vazgeçtiler. Ancak bu kez psikolojik baskı yapılıyor. Türkiye'ye teslim olanlara işkence yapıldığı propagandası yapılıyor. Eskiden katılanların çoğu korktukları için hem de imkan bulamadıkları için geri dönemiyor. 14 yıl dağlarda kaldım. Hayatımdan hiç bir şey anlamadım. Sürekli aynı şeyleri yapmaktan bıkmaya başlamıştım. Bütün olumsuzlukları göze alarak kaçtım. Aksine burada çok iyi karşılandım. Dağdakilere mesajım, silahlarını bırakmaları ve ailelerinin yanına geri dönmelerini istiyorum. Güvenlik açısından hiç bir sıkıntıları olmasın. Çünkü ben teslim oldum ve iyi karşılandım. Aileme ve memleketime döndüğüm için çok mutluyum."

Haberin Devamı