Gazete Vatan Logo

PKK’dan işçilere tehdit mektubu

Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'daki inşaatlarda çalışan işçiler ve vatandaşlara yönelik tehdit mektupları ortaya çıktı. Üzerinde terör örgütünü simgeleyen mektuplardan biri ekmek parasını baraj inşaatında çalışarak kazanan işçilere gönderildi. Mektuplarda işçilere yönelik olarak "Olacaklardan siz sorumlusunuz" tehdidi savruluyor.

PKK’dan işçilere tehdit mektubu

Terör örgütü PKK'nın Kürt vatandaşlarına tehdit içerikli mektuplar göndermeye devam ediyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra şiddet eylemleriyle bölgedeki baskısını artıran terör örgütünün tehdit mektuplarından biri, ekmek parası için baraj inşaatında çalışan işçilere gönderildi. Daha önce Mardin ve Şırnak'ta HPG Botan Saha Komutanlığı mührüyle bildiri dağıtan teröristler, birtakım isteklerinin vatandaşlar tarafından yerine getirilmemesini gerekçe göstererek, 'çalışan herkesin can ve mal güvenliği tehlikeye girecektir' diyor.

İNŞAATI BIRAKIP GİDİN

Baraj inşatında çalışan işçilerin isimlerini tek tek fişleyen örgüt mektubunda, işçileri hedef tahtasına oturturcasına “Bundan sonra bu insanların canı tehlikededir” ifadelerini kullanıyor. Tüm işçilerin baraj inşaatında çalışmayı bırakması gerektiği belirtilen tehdit mektuplarında ayrıca, baraj için çalışan tüm insan, araç ve malzemelerin esas hedef olduğu belirtiliyor. Baraj inşaatına yönelik saldırıların tüm sorumluluğunu da üstlenen PKK, vatandaşları da barajda çalışan işçilerle irtibatını kesmeleri için baskı uyguluyor. Teröristler mektupta, barajda çalışan ve ekmek parasının derdinde olan işçilerle irtibatların kesilerek devlete karşı tavır almaya zorluyor.

Haberin Devamı

OLACAKLARDAN SORUMLUSUNUZ

Üzerinde sözde HPG Botan Komutanlığı yazılı mühür benzeri damga bulunan imzalı tehdit mektupları bununla da sınırlı değil. Baraj yapımını engelleyerek bölge halkına yapılan yatırımların önüne geçmeyi hedefleyen terör örgütünün 7 Haziran seçimlerinde uyguladığı baskıdan sonuç alamadığı Kürt vatandaşlarını da mektuplarla tehdit ettiği ortaya çıktı, Öcalan'ın Kürt halkına özgürlük hedeflediğini iddia eden terör örgütü mektuplarda Kürt asıllı olduğu anlaşılan vatandaşı “Kendi ırkına karşı mücadele yürütmek”le suçlayarak “Bu kişiliklerin ne dosta ne de düşmana bir yararı olur” ifadesini kullanıyor. (YeniŞafak)