Gazete Vatan Logo

PKK'dan hain saldırı! 3'ü ağır 7 polis yaralı

Diyarbakır ve Şırnak'ta teröristler tarafından polis ekiplerine bombalı ve roket atarlı saldırı düzenlendi. Diyarbakır'da düzenlenen saldırıda atılan roketin zırhlı araca isabet etmemesi olası faciayı önlerken, Şırnak'ın İdil ilçesinde polis ekiplerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 3'ü ağır 7 polis memuru yaralandı. Bölgede teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

PKK'dan hain saldırı! 3'ü ağır 7 polis yaralı

Edinilen bilgiye göre Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde seyir halindeki zırhlı polis aracına bir grup terörist tarafından roket atarlı saldırı düzenlendi. Roketin araca isabet etmeyerek bölgede bulunan elektrik trafosuna düşmesi olası bir faciayı önledi. Roketin elektrik trafosuna düşmesi sonucu bölgede elektrikler kesilirken, teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışma sürüyor.

Öte yandan Şırnak'ın İdil ilçesi Turgut Özal ve Yenimahalle mevkiinde seyir halindeki zırhlı polis araçlarına teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 7 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurları kaldırıldıkları İdil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalar ilçe genelinde devam ederken, ilçede yoğun silah sesleri yükseliyor.