Gazete Vatan Logo

PKK’dan eş zamanlı saldırı: 7 terörist öldürüldü

PKK’dan eş zamanlı saldırı: 7 terörist öldürüldü

Şemdinli'de terör örgütü PKK mensupları, Jandarma, Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 34. Hudut Tugay Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK tarafından eş zamanlı saldırı düzenlendi. Akşam saat 17.10 sularında PKK üyeleri tarafından eş zamanlı olarak jandarma, hükümet konağı, emniyet ve 34. Hudut Tugay Komutanlığı’na saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 7 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri saldırı düzenlenmesinin ardından karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 5 terörist ilçe merkezinde, 2 terörist de Şapatan bölgesinde etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonun sürdüğü öğrenildi.

YÜKSEKOVA'DA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ BİR DOÇKA MEVZİSİ İMHA EDİLDİ

Yüksekova'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda bir doçka mevzisi imha edildi, 1 terörist etkisiz hale getirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, 30 Eylül'de güvenlik güçlerince Kamışlı Kırmızı Tepe mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildiği anımsatıldı.
Operasyonda bir doçka mevzisinin imha edildiği, kimliği belirlenemeyen 1 terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
"Ölen bölücü terör örgütü mensubunun çevresinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde, doçka silahı, bu silaha ait 6 kasa mühimmat, RPG 7 roketatar, 3 RPG 7 roketatar başlığı, AK-47 Kalaşnikof silahı, bu silaha ait bir kasa mühimmat ve 2 çanta ele geçirilmiş olup, olay ile ilgili adli makamlarca tahkikat başlatılmıştır."

22 TEMMUZ'DAN BU YANA BİN 480 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi. Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 22 Temmuz'dan bu yana bin 480 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Sinat Haftanin, Metina ve Kandil bölgesinde bulunan 17 noktadaki barınakları, mağaraları ve toprak altı sığınakları, 9 F-16'nın katıldığı hava harekatıyla imha edildi.

Haberin Devamı