Gazete Vatan Logo

PKK'dan ambulansa silahlı saldırı: 1 yaralı

VAN’ın merkez İpekyol İlçesi’nde 1 yaşındaki hastayı alıp, hastaneye dönen ambulansa PKK’lı teröristlerce ateş açıldı. Saldırıda, ambulansta bulunan ve hasta yakını olduğu belirtilen 1 kişi yaralandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, terörün kendilerini asla yıldırmayacağını ve sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini söyledi.

PKK'dan ambulansa silahlı saldırı: 1 yaralı

Olay, dün saat 22.20 sıralarında Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak’ta meydana geldi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hasta taşıyan 112 ambulansa bir grup tarafından önce taş atıldı, ardından da silahlı saldırıda bulunuldu. İl Sağlık Müdürü Yanmaz, olayın 1 yaşındaki bebeğin hastaneye götürülüşü sırasında yaşandığını ve ambulansta hasta ile birlikte 5 kişinin bulunduğunu söyledi. Hasta alınıp dönüldüğü sırada ambulansın bir grup tarafından önünün kesildiğini, taş ve silahla saldırdıklarını bu sarada arka kabinde bulunan hasta yakınına kurşun isabet ettiğini belirtti.

Kurşunun 45 yaşındaki hasta yakınının sol kaş hizasından sıyırıp geçtiğini ve tedavisinin sürdüğünü belirten Sağlık Müdürü Yanmaz, "Ülkemiz büyük bir kaos içindeyken ve halen terör örgütü yandaşları tarafından genç, yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkımızı hedef alınmışken eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza yönelik alçakça saldırılarılarda bulunmaya devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Ekipteki sağlık personeli ve hastanın sağlık durumunda da iyi" dedi.

Haberin Devamı