Gazete Vatan Logo

PKK cephaneliği ele geçti!

Foça saldırısı soruşturmasında son gelişme!

PKK cephaneliği ele geçti!

İZMİR’in Foça İlçesi’nde geçen ay 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili soruşturma ve operasyonlar kapsamında, terör örgütünün Antalya’nın Alanya İlçesi’ne soktuğu çok miktarda patlayıcı, silah ve mermi ele geçti. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Alanya Kalesi ve ormanlık alanda dün yaptığı aramada 11 kilo 200 gram A4 plastik patlayıcı, 20 el bombası, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 Kalaşnikof ve bunlara ait 20 şarjör ve 600 mermi bulundu, 3 kişi gözaltına alındı.

Foça’da 9 ağustos günü bombalı saldırıyı gerçekleştiren, bunun öncesinde de deşifre olmamak için kendilerini gören 3 çiftçiyi öldüren PKK’lı teröristler Burhan Bozkurt ile Yunus Çiçek, 2 Eylül günü Suriye’ye kaçarken Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde polis takibine takıldı. Çıkan çatışmada ’Ahmet Bal’ sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölürken, Yunus Çiçek yaralı yakalandı. Yunus Çiçek’in sorgusunda elde edilen bilgiler doğrultusunda, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla İzmir’in Bayındır İlçesi ve Şanlıurfa’da yapılan operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı, bunlardan 4’ü tutuklandı.

ALANYA KALESİ’NDE HELİKOPTERLİ OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Foça bombacısı Yunus Çiçek ile yardım ve yataklıktan gözaltına alınanların verdikleri ifadeler doğrultusunda operasyonu dün Antalya’nın Alanya İlçesi’ne kaydırdı.

PKK cephaneliği ele geçti

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yaklaşık 10 kişilik ekibi taşıyan polis helikopteri, dün saat 13.00 sıralarında Alanya Kalesi’nin bulunduğu yarım ada ve çevresinde 14 tur attıktan sonra Milli Egemenlik Stadı’na indi. İzmir ekibi, gözaltındaki bir terör örgütü üyesiyle birlikte Alanya Kalesi’ne çıktı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede, Süleymaniye Camii ve Ehmedek Mevkii’nde arama yapan polis ekipleri, kale surlarına yakın bir ağacın altında da kazı yaptı. Özel eğitimli ’Asya’ adlı polis köpeğinden yararlanılarak da yapılan buradaki aramalar saat 20.00’ye kadar devam etti.

ÖRGÜT CEPHANESİ ORMANDA ÇIKTI

Polisler, üzerine eldeki fotoğraf ve görüntüleri inceledikten sonra aramaları, Alanya girişinde Antalya yolu üzerinde ve ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Hacımehmetli Mahallesi’ne kaydırdı. Burada Alanya Kalesi surlarını gören ormanlık alanda yapılan aramalarda, toprağa gömülü 11 kilo 200 gram A4 plastik patlayıcı, 20 el bombası, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 Kalaşnikof ve bunlara ait 20 şarjör 600 mermi bulundu. Ele geçirilen mühimmat ve patlayıcılar bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi ve karayoluyla İzmir’e gönderildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, gözaltındaki 3 şüpheli de yoğun güvenlik önlemleri altında İzmir’e götürüldü.



SİLAHLARIN YERİNİ GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ GÖSTEDİ

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde terör örgütünün cephaneliğinin ortaya çıkarıldığı ve 3 şüphelinin de gözaltına alındığı operasyonun, Şanlıurfa’da yaralı ele geçen Yunus Çiçek ile teröristlere yarım ve yataklıktan İzmir’de yakalanan Hasan D.’nin ifadeleri doğrultusunda yapıldığı ortaya çıktı. Yunus Çiçek ve Hasan D.’nin ifadelerinden, Alanya İlçesi’nde kırsal alanda toprağa gömülü mühimmat ve silahların olduğu bilgisine ulaşıldı. İzmir polisi, iki kişinin verdiği bilgilere göre operasyonu Antalya’nın Alanya ilçesi bölgesine kaydırdı. Gözaltındaki Hasan D. helikopterle Alanya’ya götürüldü. Hasan D.’nin gösterdiği yerlerde yapılan kazılarda toprağa gömülü 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 4 Kalaşnikof, 20 adet el bombası, 20 el bombası fünyesi, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 elektronik uzaktan kumanda düzeneği, 20 şarjör ve 600 Kalaşnikof mermisi buldu. Polis, olayla ilgili Antalya’da bombaları saklayan terör örgütü üyesi A.Y., ile suç ortakları R.E. ve K.S.’yi gözaltına aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: KANA SUSAMIŞ VAMPİRLER

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan operasyonda 3 şüpheliyle ele geçirilen patlayıcı ve silahların önünde yaptığı basın toplantısında, teröristler için "Bunlar kana susamış vampirler" dedi. Ali Bilkay, konuyla ilgili basın açıklaması yaparken bomba aramalarına katılan ’Mandy’ adlı Belçika Kurt köpeği de eğitmeniyle birlikte hazır bulundu.

Emniyet Müdürü Ali Bilkay, örgütün Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılan operasyonlarla çökertildiğini söyledi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Foça’daki bombalı saldırı eylemini ve sonrasındaki gelişmeler ile operasyonun her aşamasını bizzat takip ettiğini anlatan Bilkay, Alanya’da ele geçen patlayıcının tahrip gücünün Foça’da patlatılan bombanın 10 katı olduğunu söyledi. Bilkay, "Bunlar kana susamış vampirler. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Alanya’da ele geçirilen terör örgütüne ait silah ve patlayıcılarla ilgili görülerek gözaltına alınan 3 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

İZMİR’DE 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Foça’da geçen 9 Ağustos’ta askeri servis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen iki ayrı patlamada, Ulaştırma Er Özkan Ateşli ile Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmer şehit olmuştu. Patlamada, 12 kamu görevlisi de vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Patlamayı gerçekleştiren 2 teröristin kendilerini fark eden 3 köylüyü de patlamadan üç gün önce öldürdükleri ortaya çıkmıştı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde 2 Eylül’de polis ekipleriyle girdikleri çatışmada Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı olarak ele geçirildi. Teröristlerin parmak izlerinden Foça’daki patlama ve 3 köylünün öldürülmesi olaylarının failleri olduğu anlaşıldı. Olayla ilgili Şanlıurfa’dan Kemal R. ve Hasan D. ile İzmir’in Bayındır İlçesi’nde Şehmuz R. ile kardeşleri Şevket R. ve Faruk K. yakaladı. Teröristlere her türlü lojistik desteği sağlayan 5 şüpheli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Kemal R. serbest kalırken 4 kişi tutuklandı.

ŞIRNAK VALİLİĞİ: KATO’DA OPERASYON TAMAMLANDI, 26 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

ŞIRNAK Valiliği, Beytüşşebap İlçesi’nde 10 askeri şehit eden PKK’lılara yönelik Kato Dağı’nda yapılan operasyonun tamamlandığını, 26 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bir grup PKK’lı dün gece de Beytüşşebap’ta polise roketatarlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle PKK’lılar kaçtı.

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde geçen Pazar gecesi PKK’lılar Kato Dağı’ndaki üs bölgeleri ile ilçe merkezine eş zamanlı düzenlediği saldırıda 10 asker şehit oldu. Saldırıya katılan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 3 Eylül günü başlatılan operasyon dün sona erdi. Şırnak Valiliği’nden operasyona ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Hava Kuvvetleri ve taarruz helikopterleri desteğinde profesyonel birliklerce icra edilen operasyonda ilk gün (saldırı esnasında) etkisiz hale getirilenlere ek olarak (yetkililerice teknik olarak izleme sonucu) ilçemize saldırıda bulunan teröristlerden 26’sının daha etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği bildirilmiştir. Operasyonda, 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 5 güvenlik görevlimiz ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamakta olup tedavilerine devam edilmektedir. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileriz."

Şırnak Valiliği, teröristlerin geçen pazar gecesi ilçe merkezinde eş zamanlı olarak birçok noktaya saldırdığını hatırlatırken, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Israrla Beytüşşebap halkını kurşunlara hedef ettirmek istemiştir. Askerimiz ve polisimiz vatandaşlarımızın çatışmalardan zarar görmemesi için azami hassasiyeti göstermiş ve terör saldırısını başarılı bir şekilde püskürtmüştür. İlçeye saldırı için gönderilen bu maşalar; İlçe halkının canına kast etmiş, malını, köprüsünü ve işyerini tahrip etmiş, bölgemizin değerlerine ve insanına düşman, karanlık odakların talimatını uygulamıştır. Terör örgütü, bölge halkını, kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef almaktadır. Beytüşşebap bölgesinde vatandaşların yayla ve meralarda huzurlu bir şekilde dolaşmasına, bölgenin gelişmesine ve refahın artmasına engel olmaya çalışmaktadır. Yaylada rızkının peşinde olanları kalkan olarak kullanıp, ateşin içinde bırakmaktadır. Teröristlerin saldırısı sonucunda vatandaşlarımızın gördüğü zararı gidermek amacı ile olayın hemen ardından Valiliğimiz zarar tespit çalışmalarını başlatmıştır. Halkımızın değerlerinin düşmanı fitne odakları tarafından kullanılan çetelere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir."

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINA ROKETLİ SALDIRI

PKK’lılar Beytüşşebap’ta dün gece Emniyet Müdürlüğü binasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verince bir süre çatışma çıktı. PKK’lılar karanlıktan yararlanarak kaçtı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı