Gazete Vatan Logo

PKK, çağrılarına uymayan Batman'ı 'hain' ilan etti

PKK'nın doğu illerinde hayata geçirmeye çalıştığı 'hendek stratejisi'ne Batman'ı katamayınca bu kenti 'hain' ilan etti.

PKK, çağrılarına uymayan Batman'ı 'hain' ilan etti

7 Haziran seçimlerinden sonra patlak veren çatışma ortamının ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birçok ilde sokak eylemlerine hız veren PKK, halkı ayaklandırmak ve sokağa dökmek için her yolu denedi.

PKK'LILAR KENTLERE İNDİ

PKK yandaşları birçok ilde sokakları savaş alnına çevirirken, şehir merkezlerine de dağdan gelen teröristler yerleştirildi.

OPERASYONLAR SONUÇ VERDİ

Ancak sivil halk zarar görmesin diye ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından düzenlenen operasyonlar neticesinde PKK umduğunu bulamadı. Teröristler belli başlı mahallelerde köşeye sıkışmış durumda. Çatışma ortamını sürekli kaşıyan HDP ise Kürt halkına çağrılarda bulunarak özellikle sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ilçelere yürümelerini ve şehirlerde esnafın kepenk açmamasını istedi.

BATMAN HALKI PKK'NIN OYUNUNU GÖRDÜ

Ancak HDP'nin bu çağrılarına uymayan hiç bir sokağında hendek bulunmayan Batman kepenklerini de kapatmadı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Batman esnafı, Batman halkının PKK'nın oyununu gördüğünü ve çağrılara uymayarak günlük yaşamına devam ettiğini, tek bir esnafın dahi işyerini kapatmadığını söyledi.

Haberin Devamı

PKK, BATMAN'I HAİN İLAN ETTİ

Sokaklarında hendek bulunmayan, kepenk kapatmayan, asker ve polise saldırmayan Batman halkı Kandil'i rahatsız etti. PKK'lı yöneticilerin Batman'da istediklerini alamamaları sonrası kenti 'hain' ilan ettiği öğrenildi. (Haber 7)