Gazete Vatan Logo

PKK bugün de bebek katili!

Yüksekova’da asker eşini ziyaret eden Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği, dönüş yolunda teröristlerin bombalı tuzağında şehit oldular. Astsubay Serkan Karakaya, eşinin kendisine sürpriz yaptığını anlattı, “Kanlarını yerde bırakmayacağız” dedi

PKK bugün de bebek katili!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde astsubay eşini ziyarete giden 25 yaşındaki Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği, eve dönüş yolunda PKK’lı teröristler tarafından katledildi.

Olay, Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susak Deresi mevkisinde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Üs bölgesinde görevli astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve yanındaki 11 aylık oğul Mustafa Bedirhan Karakaya’nın bulunduğu otomobilin geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Nurcan Karakaya olay yerinde yaşamını yitirdi, bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ağır yaralandı.

Olayın haber alınması üzerine bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı bebek, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, annesi Nurcan Karakaya’nın cansız bedeni aynı hastanenin morguna alındı. Minik Bedirhan da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Nurcan Karakaya’nın bebeği Bedirhan ile birlikte üs bölgesine astsubay eşi Serkan Karakaya’ya doğum günü sürprizi yapmak için gittiği öğrenildi. Astsubay Çavuş Serkan Karakaya şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Silahımı alıp indim’

Diyecek bir şeyimiz yok, vatan sağ olsun. Vatana iki canımızı verdik, feda olsun. Kanını yerde bırakmayacağız. Sürpriz yapmak için yanıma çıktı. İki saat oturduk, iki saat sonra indi. 15 dakika sonra da patlama oldu zaten. Patlama sesini duydum. Ben üs bölgesinden takip ediyordum eşimi, kaybolduğu noktada zaten patlattılar. Ben silahımı alıp indim. Allah onları kahreylesin. Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız. Eşim ayrılırken ‘Hakkını helal et’ dedi. Sürpriz bir ziyaret olmuştu. Çocuğumun sanki içine doğmuştu giderken sürekli ağladı. Her zaman öpmezdi giderken öptü sarıldı. Demek ki yavrumun içine doğmuş. Çok ağladı. Allah mekanlarını cennet etsin.

‘İDAMI ONAYLARIM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şarkışla’daki cenaze törenine katıldı. Erdoğan, törendeki konuşmasında şunları söyledi: Burada bir gerçeği, sizlerin şahsında tüm milletimize, dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. O da şudur. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katili olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Tabi bunların inine girdik, girmeye devam ediyoruz. Bunlarla mücadelemiz inşallah son terörist kalıncaya dek devam edecek. Her ne kadar birileri bu bölücü terör örgütünün yanında olmak suretiyle bunlara yol veriyor, yol açıyorlarsa da ne demek istediğimi anlıyorsunuz.

Haberin Devamı

‘Corç’a bakmayız’

Biz bunların peşini bırakmayacağız. Kardeşlerim idam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz. Ve biz biliyoruz ki, bunlar bu yaptıkları katliamla bedelini aynen ödemek durumundadırlar. Ve bununla ilgili de inşallah atacağımız adımlar yakındır. Şunu bilmenizi istiyorum, Hans ne der, Corç ne der biz buna bakmayız. Allah ne der biz buna bakarız.

Haberin Devamı