Gazete Vatan Logo

PKK, 33 yıl önce orada kurulmuştu

PKK’lıların dün gece yol kesip 2’si asker 3 kişiyi kaçırdıkları Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ndeki Fis Ovası örgüt için önemli bir yere sahip.

Yasa dışı PKK örgütü, 27 Kasım 1978 yılında Fis Ovası’nda bir evde yapılan toplantıdan sonra kurulmuştu. Çoğu hayatta olmayan PKK’lılardan oluşan 20 kişinin katıldığı toplantıya Abdullah Öcalan, Kesire Yıldırım (Öcalan), M. Hayri Durmuş, Cemil Bayık, Baki Karer, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Ali Gündüz (Gözlüklü Ali), Resul Altınok, Sakine Polat, Seyfettin Zuğulu, Suphi Karakuş, Mehmet Şener, Ferzande Tağaç, Mehmet Duran, Şahin Dönmez, Mazlum Doğan, Hüseyin Tokgüler gibi isimler katılmıştı. PKK, son olarak 26 Haziran 2005’te Tunceli’de yol kesip asker Coşkun Kırandi’yi otobüsten indirerek kaçırmıştı.

PKK, yaklaşık 1 ay süreyle alıkoyduğu er Kırandi’yi daha sonra bugün BDP’nin grup başkanı ve Hakkari Milletvekili olan ve o dönemde İHD Diyarbakır Şube Başkanlığı yapan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyete Tunceli’nin Çiçekli Köyü yakınlarında teslim etmişti.

Haberin Devamı