Gazete Vatan Logo

Piyasa canlandı, uzatabiliriz

ÖTV ve KDV indirimini değerlendiren Maliye Bakanı Ağbal, “Beyaz eşyada satışlar % 30’un üzerinde artmış. Aynı oran mobilyada da var. Nisan sonunda süre dolacak ama bakacağız, değerlendireceğiz” dedi

Piyasa canlandı, uzatabiliriz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indirimiyle ilgili, “Bu iki sektör ekonomide dinamo sektör, birçok sektörle ilgili. Bu yüzden gerek mobilyada gerekse beyaz eşyada Nisan’ın sonunda bu düzenleme süresi dolacak ama bakacağız, durumu değerlendireceğiz” dedi. Ağbal, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (ÇESOB) ziyaret etti. Burada Bakan Ağbal’a el yapımı rahle hediye eden ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, esnaf ve vatandaşın indiriminin devam etmesinden yana olduğunu söyledi. Ağbal da piyasanın canlanması için geçici düzenleme yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Çarklar dönsün

“Bu iki sektör ekonomide dinamo sektör, birçok sektörle ilgili. Gerek mobilyada gerekse beyaz eşyada Nisa’ın sonunda bu düzenleme süresi dolacak ama bakacağız, durumu değerlendireceğiz. Şimdi müthiş olumlu bir atmosfer var. Beyaz eşyada geçen seneden bu seneye, Şubat-Şubat dönemine göre satışlar yüzde 30’nun üzerinde artmış. Aynı oranın mobilya sektöründe de olduğunu görüyorum. Dolayısıyla bu, piyasada bir hareketlenme getirdi, alışverişe bir canlılık getirdi. Bunu da dikkate alacağız. Yeter ki esnafımızın yüzü gülsün. Alışveriş olsun, bereket olsun. Ekonomide çarklar dönsün.”

Haberin Devamı

Tüfenkci: Maliye ile görüşüyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indiriminin Nisan’da bitmesiyle ilgili, “Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz inşallah süresini uzatabiliriz” dedi. Tüfenkci, esnafa son dönemde çok destek verdiklerine işaret ederek, “Biz sadece esnafımıza değil yatırım yapan herkesin önünü açtık” diye konuştu.