Gazete Vatan Logo
Magazin Piyanonun kalbi Antalya’da atıyor

Piyanonun kalbi Antalya’da atıyor

2000 yılından bu yana Antalya’nın uluslararası “sanat şehri” kimliğine önemli katkıda bulunan 15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali sanat severlerle buluşturuyor.

15. Antalya Piyano Festivali, bu yıl ilk kez Türkiye’nin tüm konservatuvarlarından seçilen genç, yetenekli piyanist adaylarını ağırlıyor. 29 Kasım’a kadar sürecek Festival kapsamında 20 konser, 8 ustalık sınıfı, 20 atölye, 6 söyleşi gerçekleştirilecek. Aralarında Alfred Brendel, Christian Zacharias, Eliane Elias, Tord Gustavsen, Hüseyin Sermet gibi klasik müzik ve caz dünyasından isimlerin bulunduğu 9 ülkeden 26 virtüöz şehrin sesine müzik katacak. Ücretsiz halk konserlerinin yanı sıra, okullarda, kültür merkezlerinde tüm Antalyalılara yönelik atölye çalışmaları, gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda Genel Sanat Yönetmenliğini piyanist, besteci Fazıl Say’ın yaptığı Antalya Piyano Festivali’nin bu yıl Sanat Yönetmenliği görevini orkestra şefi Gürer Aykal, Genel Koordinatörlük görevini soprano Seren Akyoldaş üstlendi.

Evren Kutlay’ın İncesaz’ın katılımıyla gerçekleşecek ‘Osmanlı Sarayı’nda Piyano’ konseriyle devam edecek festivalin ilk haftasında klasik müzik dünyasının star ismi Christian Zacharias sahne alacak.

Haberin Devamı

Tord Gustavsen Quartet ise festivale ‘kuzey cazı’ esintilerini getiren isim olacak. Festivalin ikinci haftası 18 Kasım Salı günü Fransız şarkıcı Indila konseriyle başlayacak. Emir Gamsızoğlu’nun ‘Geveze Piyanist: Müzik&Sınırlar’ konserinin ardından, Paul Lewis’in ‘Hüzün ve Huzurun Buluşması’ resitali 21 Kasım’da gerçekleşecek. Antalya 22 Kasım akşamı, caz ustası Brezilyalı ünlü piyanist Eliane Elias’a ev sahipliği yapacak. Hafta, Gülru Ensari ve Herbert Schuch konseriyle son bulacak.

Kapanış haftası ise 24 Kasım’da düzenlenecek şef Orhun Orhon yönetimindeki Akdeniz Filarmoni Orkestrası konseriyle başlayacak. Hüseyin Sermet’in solist olarak yer alacağı konserde Mozart’ın eserleri yorumlanacak. 26 Kasım’da Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjiyan, Anadolu melodilerini cazla birleştirerek, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. 28 Kasım’da ise virtüöz Freddy Kempf’e, Gürer Aykal yönetimindeki Akdeniz Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Festivalin kapanış konseri, 29 Kasım’da Juilliard’lı iki erkek, üç kız kardeşten oluşan The 5 Browns ile gerçekleşecek.

Haberin Devamı