Gazete Vatan Logo

Pitbull’u sahipleri canavarlaştırıyor!

Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, “Maalesef Pitbull köpekleri sahipleri şiddetle vahşileştiriyor” dedi.

Pitbull’u sahipleri  canavarlaştırıyor!

Kırşehir’de 7 yaşındaki S. Aydoğan’a bir Pitbull’un saldırması, Pitbull’u yeniden gündeme getirdi. Terrier ve Buldog köpeklerinin çiftleştirilmesi ile üretilen melez köpek türü Pitbull Terrier, toplumda genellikle ‘saldırgan köpek’ olarak biliniyor. 2004 tarihli yasada; “Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; ülkemize girişi, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır” hükmü var. Bu hükme uymayanlara hayvan başına 3 bin 434 TL para cezası veriliyor ve hayvanlara el konuluyor. Türk Ceza Kanunu’nun 177. maddesinde ise “Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan 6 aya kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılır” hükmü var.

Sahibinden alındı

Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, Pitbull’u sevimli bir hayvan olarak yetiştiren, çocuklarla büyüten Türkiye ve dünyada sayısız aile olduğunu belirterek şunları söyledi: Pitbull sakin bile olsa bu hayvan üzerinde ön yargı var. Sevimli gözüken Golden Retriever’ı da aç bırakarak, kapalı tutarak, kamçılayarak, şiddetle çok vahşi bir hayvan haline getirip, istediğinize saldırtabilirsiniz. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, “Küçük kızımızın sağlığı iyi, hiçbir iz kalmayacak. Pitbull cinsi köpek de sahibinden alındı” dedi.

Haberin Devamı

Saldırırsa hareketsiz durun

İstanbul Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan da “Korku her zaman köpekleri tetikler. Köpekler korkulduğunu anlayınca saldırıya geçer. Bir köpek saldırısında yapılacak en iyi şey, hareketsiz durmaktır. Genelde köpekler, hareketsiz durana saldırmaz” dedi.