Gazete Vatan Logo

Pırlanta ve gözlük tek mağazada!

Pandora’nın takısıyla büyüyüp saat, pırlanta ve gözlüğü tek mağazada satacak...

Emporio Armani, U Boat, Guess, Diesel, Citizen, DKNY, Fossil gibi ünlü markaların saatlerinin Türkiye distribütörü olan Saat&Saat, distribütörlüğünü aldığı Pandora markası ile takıda büyüme planları yapıyor.

5 olan Pandora mağazalarının sayısı önümüzdeki yıl ikiye katlanacak. Şirket, yeni mağaza konseptini de bu yıl bitmeden hayata geçirecek. Yeni mağaza konseptinde saat, pırlanta takı ve marka güneş gözlükleri birarada satılacak...

Emporio Armani, The One, U Boat, Guess, Diesel, Adidas, Balmain, Citizen, Pandora, DKNY, Esprit, Fossil, Hugo Boss, GF Ferre, Roberto Cavalli, Michael Kors, Tommy Hilfiger gibi dünyanın sayılı marka saatlerinin Türkiye distribütörü olan Saat&Saat, distribütörlü- ğünü aldığı Pandora markası ile takıda büyüme planları yapıyor. Saat&Saat, yeni mağaza konseptini de bu yıl içinde hayata geçirecek. Yeni mağaza konseptinde saat, pırlanta takı ve güneş gözlüğü birarada satılacak. Saatteki başarılarını takıya da taşıdıklarını ve yeni mağaza konseptiyle kendilerine rakip bir marka yaratacaklarını belirten Saat&Saat’in patronu Ramazan Kaya, “Yeni konsept mağazamızda saatin yanında gerek fiyatı gerek dizaynıyla dikkat çekecek pırlanta ile çok önemli güneş gözlüğü markalarının en özel ürünleri olacak. Büyük bir konsept planlıyoruz. Bu yıl bitmeden ilk mağazamızı açmayı hedefliyoruz” dedi.

Saniyede 1 Pandora satılıyor

Bu konseptle daha üst gelir seviyesine hitap edeceklerini kaydeden Kaya, lokasyona göre daha düşük gelir söz kosunu olduğunda mağazadaki markalarla oynayacaklarını anlattı. Yeni konseptte başka distribütörlerden alacakları ürünlerin de satılacağını belirten Ramazan Kaya, “Hedefimiz Annele Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü, yılbaşı gibi özel günlerde bu mağazalarımıza gelineceğine dair bir düşünce oluşturmak” diye konuştu.

Dünyada her saniye 1 ürün satan Pandora markasıyla da büyüme planları yaptıklarını ifade eden Ramazan Kaya, şöyle devam etti: “Danimarka markası olan Pandora’nın distribütörlüğünü almak için 5 yıl uğraştık. Birçok ülke distribütörlük almak için sırada. Biz uluslurarası ilişkilerimiz sayesinde alabildik. İstanbul, Marmaris, Antalya, Alanya ve Fethiye’de mağaza açtık. Yabancılar markayı çok iyi bildiği için turistik bölgelerden başladık. Ama önümüzdeki yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de 5 mağaza daha açacağız. Türkiye’de de çok ciddi bir Pandora hikayesi yaratacağız. AVM’lerde de caddelerde de olacağız. Mağazalar genellikle 20-40 metrekarelik oluyor. Yurtdışında 250 metrekarelik mağazalar var. Türkiye’de Pandora markası patladığında biz de bu büyüklüklerde mağaza açacağız. Talep çok olursa mağaza sayısını 15’e çıkarabiliriz.”

Yüzde 36 büyüdü

Saat ve markalı takılarda iyi pozisyon aldıklarını ve bu alanlarda ciddi yatırım yaptıklarını da belirten Kaya, Ağustos ve Eylül ayındaki durgunluğa rağmen yüzde 36 büyüme sağladıklarını vurguladı. Kaya, “Türkiye’nin saatçisi olma yolundayız. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Sektör aynı dönemde yüzde 10 büyüdü. Biz bu büyümeyi üçe katladık. Yüzde 35-40 bir büyüme ile yılı kapatırız. Şu anda Saat&Saat olarak 63 mağazamız var. Yılı 80 mağaza ile kapatmayı planlıyoruz.

Pandora, kiosklar ve department store’larla birlikte 125 noktada ürünlerimiz satılıyor” dedi. birvarmisbiryokmuş.com internet sitesindeki satışların da çok başarılı gittiğine değinen Kaya, 3 günde 1.000’in üzerinde ürün satıldığını hatırlattı. Bu sitenin alanında 1 numara olacağına inandığını belirten Kaya, “Başta bu siteye ortak olmak istemeyenler şimdi hisse almak için 7 kat fazla fiyat veriyor ama kimse satmıyor” diye konuştu.

ARKADAŞLAR BANA SAAT VERMİYOR!

Kolunda saat görmediğimiz Ramazan Kaya’ya neden saat takmadığını sorduk. Kaya’nın verdiği cevap oldukça ilginçti: “Aslında çok saat takıyorum ama genelde kolumdan alıyorlar. Biri beğenince hediye ediyorum, çünkü etmezsem ayıpmış gibi geliyor. O yüzden şirketteki arkadaşlar artık bana saat vermiyor.”

Taklit edildiğimiz İran pazarına gideceğiz

SAAT&SAAT’İN patronu Ramazan Kaya, yurtdışında kendilerini heyecanlandıran pazarın İran olduğunu söyledi.
Birkaç gün önce İran’a gittiğini ve logolarına kadar herşeyleriyle taklit edildiklerini gördüklerini anlatan Kaya, şöyle devam etti: “Taklit edildiğiniz zaman bir yandan kızıyorsunuz ama bir yandan da hoşunuza gidiyor. Mutlaka önlemlerimizi de alacağız. İran çok önemli ama bir o kadar da zor bir pazar. Bu pazara girmek istiyoruz. Önümüzdeki hafta yönetim kurulumuz toplanacak. Ailemizden onay çıkarsa İran’a yatırım yapmayı planlıyoruz. Irak ise İran kadar ilgimizi çekmiyor.”

Türkiye’de yılda 14 milyon adet saat satılıyor. Bunların 10 milyona yakını fiyatları 5-20 lira arasında değişen saatler. Pazarın büyüklüğü 800 milyon dolar. Dünyada ise 30 milyar dolarlık bir pazar var.

Pandora bilezikleri dünyada çok ciddi talep görüyor. Bileklik küçük altın, gümüş, pırlantalı parçalar alınarak farklılaştırılabiliyor. Türkiye’de 50 liraya da 1.000 liraya da charm denen parçaları almak mümkün.

Haberin Devamı