Gazete Vatan Logo

Pirelli simülatör ile hızını arttıracak

Pirelli, Formula 1 ve motor sporlarından elde ettiği deneyimi yollara da taşıyor. Pirelli’nin yeni simülatörü lastik geliştirme süreçlerini yüzde 30 kısaltacak.

Pirelli simülatör ile hızını arttıracak

Pirelli tarafından bir süre önce şirketin Milano'daki ünlü araştırma ve geliştirme merkezinde açılışı yapılan yeni lastik geliştirme simülatörü, ürün geliştirme süresini kısaltırken ihtiyaç duyulan fiziksel prototip sayısını da azaltacak. Öte yandan, İtalyan firması ile dünyanın en tanınmış otomobil üreticileri arasındaki yakın çalışma ilişkisini daha da güçlendirecek. Yeni simülatörle geliştirme döngülerinin ve lastik testlerinin hızlandırılması, teslim sürelerinin kısaltılması ve Pirelli ile prestij ve premium otomobil üreticileri arasındaki daha çevik etkileşim sayesinde bu iş birliklerinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

LASTİK GELİŞTİRME SÜRECİNİ KISALTIYOR

Bu çığır açan teknoloji, farklı otomobil modelleri için üretilen sanal prototiplerin daha hızlı değerlendirilmesi sayesinde hem yol hem motor sporları için yeni lastiklerin ortalama geliştirilme süresini %30 oranında kısaltıyor. Farklı geliştirme parametrelerinin hızla yeniden modellenmesini mümkün kılan yeni simülatör, Pirelli ile dünyadaki otomobil üreticileri arasındaki dijital bilgi alışverişinin hızlanmasını da sağlıyor. Simülatörün sanal geliştirme aşamasını maksimuma çıkarmak için kullanılması, gerçek fiziksel prototiplerin sayısının azaltılması anlamına geliyor ve Pirelli’nin sürdürülebilirlik felsefesi doğrultusunda çevreye fayda sağlıyor.

Haberin Devamı