Gazete Vatan Logo

Pirelli'nin arazi lastiği Türk mühendise emanet

Türkiye'de Kalite ve Teknik Kontrol Müdürü olarak çalışan Alper Erkal, yeni Scorpion lastiğin Ar-Ge ve üretim faaliyetlerine katıldı

Pirelli, 25 yıl önce ilk defa Lamborghini LM002 için ürettiği Scorpion serisinin son üyesini Haziran'da satışa sunacak. 4x4 araçlar ve SUV segmenti için özel olarak üretilen Scorpion ATR'nin tanıtımını Tunus'ta gerçekleştirdi. Scorpion A/T'yi temel alarak başlayan ve yoğun bir geliştirme programı ile üretilen Scorpion ATR, her türlü arazi koşulunda başarılı bir performans sağlıyor. Pirelli, asfalt yolda da sessiz sürüş sağlayan ve aynı zamanda yüksek hız kapasitesine sahip olan yeni ürünü ile pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Pirelli'nin son silahı Scorpion ATR'nin en önemli özelliği ise bir Türk'ün imzasını taşıyor olması.

Halen Pirelli'nin İzmit'teki fabrikasında Kalite ve Teknik Kontrol Müdürü olarak çalışan Alper Erkal, Scorpion ATR projesinin Milona'daki Ar-Ge çalışmalarına katildi. Erkal yine Brezilya bulunan Pirelli fabrikasında ise 24 janta kadar Scorpoion ATR'in üretiminde bulundu.