Gazete Vatan Logo

Pippa Bacca davasında karar

‘Gelin’in katili hak ettiğini buldu...

Dünya barışına dikkat çekmek için geçen yıl gelinlik giyerek otostopla dünyayı dolaşan İtalyan sanatçı Pippa Bacca, Gebze’de tecavüz edilerek öldürülmüştü. Katil zanlısı Murat Karataş, cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Karataş’a tecavüz, hürriyeti kısıtlama ve hırsızlık suçlarından da 14 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Geçen yıl Mart ayında İsrail’in Tel Aviv kentine gitmek üzere İtalya’nın Milano kentinden gelinlik giyerek yola çıkan ve Nisan ayı başında Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde tecavüz edilerek öldürülen, ‘Pippa Bacca’ davasında karar çıktı. Bacca adıyla bilinen performans sanatçısı Giuseppina Pasqualino di Marineo’yu öldürmekle suçlanan sanık Murat Karataş, 8’inci duruşmada cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

‘İkinci sperm örneği’

Daha önceki duruşmalarda, ilk verdiği ifadelerin aksine cinayeti kendisinin işlemediğini ileri süren Murat Karataş, Pippa Bacca’yı aracına aldıktan sonra beyaz bir minibüsle takip edildiğini, TEM’deki tünel içindeki cepte durdurulduğunu, kendisinin bayıltıldığını ve gerisini hatırlamadığını ileri sürerek cinayeti işlemediğini iddia etmişti. Dünkü duruşmada da Karataş’ın avukatı Emrah Alper Bozatlı, daha önce Adli Tıp Kurumu’nun verdiği raporda Pippa Bacca ile Murat Karataş ile birlikte ikinci bir kişinin ilişkiye girdiğinin sperm örneklerinden anlaşıldığını, bunun zorla ilişkiye girilmiş olabileceği anlamına gelmediğini, cinayeti de müvekkillinin işlediğinin kanıtı olamayacağını söyledi.

‘Ben suçsuzum’ diye bağırdı

Son sözü sorulan Murat Karataş da suçsuz olduğunu iddia ederek, “Asıl suçlular dışarda gezerken ben burda mağdur ediliyorum. Ben bu suçu işlemedim. Bir başkasının yaptığı suçu benim üzerime yıktılar. Ben burada çaresizim. Asıl suçluları bulsunlar” diyerek poliste daha önce verdiği ifadeleri baskı altında verdiğini ileri sürüp beraatini talep etti. İddia makamı ise, yapılan bu savunma ile daha önce verilen ifadelerin örtüşmediğini belirtti. İtalyan ailenin avukatı Mehmet Eke de bu görüşe katıldı.

Tecavüz ve hırsızlıktan da ceza

Davanın sonunda Murat Karataş, ’Suçu gizlemek amacıyla kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Karataş’a bu cezanın yanı sıra ’cinsel saldırı’ suçundan 7.5 yıl, ’hürriyeti kısıtlama’ suçundan 5 yıl ve Pippa Bacca’ya ait fotoğraf makinesi ve cep telefonunu aldığı için ’hırsızlık’ suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 14 yıl 2 ay hapis cezası daha verildi. Kararın okunmasının ardından Murat Karataş bir anda “Adaletsizlik bu” diye bağırmaya başladı. Mahkeme salonunu birbirine katan Murat Karataş’ı jandarmalar güçlükle kontrol altında tutarak dışarıya çıkardı.

Türk adaleti güvenimizi boş çıkarmadı

Pippa Bacca’nın annesi Elena Manzoni ile ablası Antonia Giuseppina çıkan karardan büyük bir memnuniyet duydu: “Türk yargısına güveniyorduk ve sonuç bizi tatmin etti. Bugüne kadar duruşmalara katılıp mahkemenin kararını açıklaması için merakla bekledik. Biz bu tür hareketlere, şiddete maruz kalan tüm kadınlar adına örnek teşkil edecek, ibret olacak bir ceza istiyorduk. Bundan sonra Türkiye’ye geleceğiz ve kardeşimin anısını yaşatmaya çalışacağız. Türk yargısına çok teşekkür ediyoruz. Bacca’nın ailesine son derece büyük bir destek veren sıcak Türk halkına da çok teşekkür ediyoruz. Pippa’yı kaybetmenin üzüntüsü giderilemez ancak en azından bizi destekleyen Türk halkı sayesinde mutlu olmayı öğrendik.”

Haberin Devamı