Gazete Vatan Logo

Pink Floyd hayranlarına müjde

Efsane grubun yeni albümü 'The Endless River' ekimde çıkacak.

Felsefi şarkı sözleri, yenilikli albüm kapakları ve etkileyici sahne şovlarıyla dünyanın en ünlü rock topluluklarından Pink Floyd, 20 yıl sonra “The Endless River” (Sonsuz Nehir) adlı albümle müzik dünyasına geri dönüyor.

Pink Floyd'un gitarist ve vokalistlerinden David Gilmour'un birlikte olduğu yazar ve şarkı sözü yazarı Polly Samson, twitter hesabından yaptığı açıklamada, topluluğun yeni bir albüm hazırlığı içinde olduğunu duyurarak hayranlarına müjde verdi. Samson, twitter’a “Ekim ayında ‘The Endless River’ adlı Pink Floyd albümü çıkacak. Rick Wright’ın 1994 yılındaki bestelerine dayanıyor ve çok güzeller” diye yazdı. Haber, 1980’ler ve 1990’larda Pink Floyd’la çalışmış olan şarkıcı Durga McBroom-Hudson tarafından da facebook üzerinden doğrulandı.

Yeni albümde, “The Division Bell”in kayıtları sırasında hazırlanan, ancak albümde kullanılmayan parçaların da yer alacağı öğrenildi. Pink Floyd grubu, 1994 yılında yayımlanan “The Division Bell” albümünün 20. yılını geçen 30 Haziran’da kutlamıştı.

Öte yandan, topluluğun en önemli üyelerinden Roger Waters'ın yeni albümde yer almayacağı ve albüm Ekim ayındaki yayımlanışı dolayısıyla bir turne düzenlenmeyeceği öğrenildi.

Roger Waters, Pink Floyd'dan 1985’te ayrılmıştı. Topluluğun klavyecisi ve kurucu üyelerinden Rick Wright ise kansere yakalanarak 2008 yılında yaşama veda etmişti.

Haberin Devamı