Delilerin aşkı büyük olur

Dc çizgi roman evreninin en kötü ve korkusuz isimlerini bir araya getiren ‘Suicide Squad: Gerçek Kötüler’, ayrılmaz ikili sevgi ve nefreti, Joker ile Harley Quinn’in psikopat aşkı üzerinden anlatıyor.

Delilerin aşkı büyük olur

Olayların temeli derin... Superman, 2013 yapımı ‘Man of Steel’ filminde dünyayı ele geçirmeye çalışan General Zod ile savaşmış ve Metropolis şehrinde taş taş üstünde kalmamıştı. Büyük bir korkuya kapılan halk ve hükümet Superman’in bir gün kötü tarafa geçmesinden korkmuştu. Geçtiğimiz Mart ayında vizyona giren ve 2017’de izleyeceğimiz ‘Adalet Birliği’ filminin temelini atan ‘Batman v Superman: Adaletin Şafağı’ filminde Superman’in vefat etmesi, ABD hükümetini bu filmde yeni bir arayışa itiyor. ABD İstihbarat Subayı Amanda Waller, ‘Kötüleri ancak daha kötüler yok edebilir’ mantığıyla hükümeti ikna ediyor ve dünyayı tehdit edecek güçlere karşı süper kötülerden oluşan bir ekip kuruyor: Deadshot, Harley Quinn, Boomerang, Diablo, Killer Croc ve Katana. Çok geçmeden Cara Delevingne’nin canlandırdığı Enchantress adlı büyücünün tüm dünyayı ele geçirmeye çalışması, bu ekibin hemen göreve başlamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Burada akla gelen ilk soru şu: Bu kötüler neden bu ekipte yer alıp dünyayı kurtarmak için canını ortaya koysun? Waller, yıllarca bu iş üzerinde çalışmış ‘vatan sevgisi’ uğruna yapmayacağı, harcamayacağı hiçkimse olmayan bir hükümet görevlisi. Ve herkesin en zayıf noktalarını çok iyi biliyor. Ayrıca onları kontrol altında tutmak için başlarına Yüzbaşı Rick Flag’ı, boyunlarına ise istediği an tek hareketle patlatabileceği bir bombayı yerleştiriyor. Yani, kötü de olsanız kendinizi seversiniz ve patlamak istemezsiniz!

Delilerin aşkı büyük olur

Joker filmi değil

Film, tam anlamıyla bir yıldızlar geçidi. Başrollerini Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman ve Viola Davis üstleniyor. Ben Affleck de Batman/Bruce Wayne karakteriyle kısa bir süre görünüyor. 2014 yapımı Fury’nin de hem senaryosunu yazıp hem yönetmenliğini üstlenen David Ayer, burada da yazar ve yönetmen koltuğunu boş bırakmıyor.

Eğer “Joker izleyeceğiz” umuduyla filmi izlemeyi düşünüyorsanız -sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama- bir an önce bundan vazgeçin. Oscar ödüllü oyuncu Jared Leto’nun canlandırdığı Joker, toplamda 8 dakika filmde görünüyor. Bazen kilit noktalardaki 8 dakika da çok şey ifade eder ama buradaki durum pek öyle değil. Bu film bir Joker filmi değil! Bu yüzden Leto’nun nasıl bir Joker olduğu sorusu havada kalıyor. ‘Kötü’ ya da ‘iyi’ demek, hele de önceki Joker’i canlandıranlarla karşılaştırmak bence Leto’ya büyük haksızlık olur.

Haberin Devamı

Senaryo ve kurguda büyük kopmaların olduğu film, verilen röportajlardan anlaşıldığı üzere stüdyo kurbanı olmuş. Çekimler bittikten sonra kurgu işlemi yapılırken önemli sahneler atılmış. Buna en büyük isyan elbette haklı olarak Leto’dan geldi. Çünkü bu rol için ciddi bir hazırlık dönemi geçirdi ve gerçekten Joker rolüne ısındı. Çekimlerde de bayağı yer aldı. Ancak sonuç ortada.

Delilerin aşkı büyük olur

Kurgu sorunları can sıkıcı

Joker’in büyük aşkı Harley Quinn’i canlandıran Margot Robbie, filmin yıldızı. Henüz bir ay önce vizyona giren Tarzan Efsanesi’nde masum güzellik Jane’i canlandıran Robbie’yi, aşkını Joker’den daha psikopat yaşayan Quinn rolünde izlemek çok keyifli. Bir psikiyatr olan Robbie, Joker’i iyileştirmeye çalışırken aşık oluyor ve onun için delirmeyi göze alıyor. Ölmeyi de yaşamayı da onun için seçiyor. Açıkça söylemek gerekirse filmde kötülükten, aksiyondan, her şeyden daha çok Quinn’in aşkı etkiliyor. Sürekli tekrarladığımız ‘kötü’ kelimesinin tam karşılığını aslında filmde göremiyoruz. Kendi kurallarıyla oynamaya alışkın bu kötüler, birlikte oynamaya zorlanıyor ve bu duruma çok çabuk adapte olabiliyorlar. Bir süre sonra dostluk oluşmaya başlıyor, sırlar ortaya çıkıyor ve birbirleri için ölüme yürüyebiliyorlar. Ee bu da görmek istediğimiz ya da beklediğimiz kötülerin filminden uzaklaştırıyor bizi.

Haberin Devamı

175 milyon dolar bütçeli yapım, açılış haftasında 267 milyon dolarlık hasılatıyla bugüne kadar yapılmış en yüksek Ağustos açılış rekorunu ele geçirdi.

Delilerin aşkı büyük olur

DİĞER YENİ YAZILAR