Çaresizlik…

Bazen hayatınız boyunca karşınıza çıkmasını beklediğiniz aşkı bulursunuz… Sonra öylece avuçlarınızdan akıp gitmesine izin verirsiniz. O anki şartlar bunu gerektirir. En büyük çaresizliklerinizden biridir. İzlerini, hatıralarını asla silemezsiniz!

Me Before You (Senden Önce Ben), çaresizliğin dibini yaşayan iki gencin hayata tutunma çabasını anlatıyor. Hem de oldukça büyülü bir görsellikle…

Çaresizlik…

Hollywood’un dişli rakibi Bollywood’da yeni bir ‘Khan’ soyadlı erkek oyuncunun yıldızının parlamasına neden olan 2014 yapımı ‘Khoobsurat’ filmini izleyenler bilir. Sonam Kapoor’un canlandırdığı Mili Chakravarty deli dolu, birbirinden renkli kıyafetlerle dolaşan hayat dolu bir hasta bakıcıdır. Hindistan’ın en zengin ailelerinden birinin babasını tekerlekli sandalyeden kurtarmak için tutulur. Tarihi bir sarayda yaşayan bu milyoner ailenin evlenmek üzere olan yakışıklı ve bir o kadar suratsız oğlu Vikram (Fawad Khan) ile aralarında bir yakınlaşma başlar.

Jojo Moyes’in 2012 yılında yazdığı romandan uyarlanan ve benzer bir konuya sahip olan Me Before You’da ise hasta bakıcımız Game of Thrones dizisiyle büyük bir üne kavuşan Emilia Clarke. Lou Clark karakterini canlandıran güzel oyuncu, çalıştığı pastane kapanınca mecburen böyle bir işi kabul ediyor. Moda okumak isteyen ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yapamayan Lou, genç yaşta omuzlarından aşağısı felç olan Will Traynor’ın bakıcısı, daha doğrusu arkadaşı olma işini üstleniyor. Will’i, Açlık Oyunları serisinin Alaycı Kuş filmlerinden hatırlayacağımız Sam Claflin canlandırıyor.

Haberin Devamı

Azla yetinmeyi hiçbir zaman sevmeyen Will için hayat hiç de kolay değil. Felçli olmasının yanı sıra ağır bir şekilde zatüre geçiren bu adamın sabahları kalkması için tek sebebi kısa sürede tüm neşesi ve saflığıyla Lou oluyor. Odasından dışarıya adım atmayan Will için adeta bir armağan… Hayata karşı umudunu hiçbir zaman yitirmeyen Lou, bazı gerçeklerle yüzleşince hayatının çaresizliğini de yaşamaya başlıyor.

Çaresizlik…

- Game of Thrones dizisinde Tywin Lannister’ı canlandıran Charles Dance’ı filmde Will’in babası olarak izliyoruz. Kadroda bir Game of Thrones torpili olması dizinin hayranlarını memnun edeceğe benziyor.

Haberin Devamı

- Yönetmen Thea Sharrock’ın muhteşem bir manzara eşliğinde çektiği slow sahneler insanın içini ilk andan itibaren sarıp sarmalıyor. Galler’deki Pembroke Castle’da yapılan çekimler izleyen üzerinde adeta bir büyü etkisi yaratıyor. Tiyatro yönetmenliği yapan Sharrock’un ilk sinema filmindeki bu başarısı ilerisi için beklentiyi hayli yükseğe çıkartıyor. Tam bu noktada Oscar adayı görüntü yönetmeni Remi Adefarasin’ı da tebrik etmek gerek.

Çaresizlik…

- Clarke ve Claflin’in uyumu, klişe bir konuyu işleyen filmin rakiplerine göre fark yaratmasında fazlasıyla etkili oluyor. İkili, sadece bir sahne haricinde, filmden kopmamı engelleyen doğal bir oyunculukla tüm filmi sırtlıyor.

Bu aralar üst üste yayınlanan süper kahraman filmlerinden yorulup dramatik bir aşk hikayesi izlemek istiyorsanız Me Before You tam size göre. Ancak yanınıza bol bol peçete almayı unutmayın.

Çaresizlik…

DİĞER YENİ YAZILAR