Çağatay şov

‘Adını Feriha Koydum’ ve ‘Medcezir’de ekrana ne kadar yakıştığını gördüğümüz Çağatay Ulusoy, ‘Delibal’da adeta şov yapıyor. Aylar öncesinde bateri ve motosiklet eğitimi alan Ulusoy, ele avuca sığmayan ‘Barış’ karakterini gerçekten yaşatıyor.

Bugün vizyona giren Delibal filminde Çağatay Ulusoy (Barış) ve Leyla Lydia Tuğutlu (Füsun) başrolü paylaşıyor. Barış ve Füsun aynı üniversitede öğrenci. Barış mimarlık, Füsun sosyoloji okuyor. Ancak üniversitede tanışmıyorlar. Barış, arkadaş grubuyla gittiği bir kafede gözlerini garsonluk yapan Füsun’dan alamıyor. Onunla tanışabilmek için her şeyi yapıyor ve sonunda da amacına ulaşıyor.

Barış, müzik ve motor tutkunu. Konuşarak ikna edemeyeceği kimse yok gibi… Hep neşeli, hep pozitif! Bal gibi çocuk yani! Ama bir tarafı da deli… Füsun ise tam tersi. Baba baskısı nedeniyle tüm hayatını derslerine adıyor. Bölümünün birincisi. Hayatında sürprizlere pek yer yok. Tabii hiçbir şey planladığı gibi gitmiyor.

Çağatay şov

Çağatay Ulusoy, Barış karakterini canlandırabilmek için hayli uğraşmış. Bateri ve motosiklet dersleri alıp, 7.5 kilo zayıflamış ve saçlarını uzatmış. Çok da iyi olmuş. Filmi izlerken, Barış rolünde Çağatay’dan başkasını düşünemedim. Yapımcı ve yönetmen erkek oyuncu konusunda gerçekten çok iyi bir karar vermiş. Ancak Leyla Tuğutlu’nun oyunculuğu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Üzgün ve endişeli olması gereken sahnelerdeki performansı çok zorlama. Fakat film iki saat daha sürse o kadar daha güzelliğine bakabilirdim. Çok güzel, alımlı ve başrole yakışan bir havası var.

Haberin Devamı

* Fragmanlarda Çağatay’ın bateri çalarken ki görüntüleri ne kadar ‘Whiplash’ filmine benzetilse de alakası yok. Farklı ancak sorunları olan bir senaryo. Çok hızlı gelişiyor her şey ve inandırıcılığını yitiriyor.

*Çağatay, filmdeki öpüşme sahneleri için “Öpüşme ve sevişme sahneleri aşk filmine inandırıcılık katıyor” dedi. Buna katılıyorum. Ayrıca filmdeki öpüşme sahneleri gayet yerindeydi. Abartılmış bir durum göremedim.

*Sezen Aksu’nun film için yazdığı ve Ulusoy’un seslendirdiği ‘Mutlu Sonsuz’ şarkısını filmde Barış’ın yazma sahneleri çok tatlıydı. Eminim Çağatay hayranı olan kızlar ki olmayanlar da dahil bu sahneleri içleri giderek izleyecek.

Haberin Devamı

*Çağatay Ulusoy, filmin galasından sonra yapılan partide de sahneye çıkıp ‘Senden daha güzel’ şarkısını söyledi. Anlayacağınız şarkı söylemeye bayağı alıştı. ‘İleride albüm olur mu?’ diye soran gazetecilere de bu konuda ticari bir kaygısı olmadığını ancak Sezen Aksu ile çalışmayı çok isteyeceğini söyledi. Yani bir albüm gelmese de düet gelebilir.

*Üniversite sahneleri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin santralistanbul Kampüsü’nde çekilmiş. Türkiye’deki en güzel kampüslerden biri… Tarihi binaların bahçesindeki çimenlerde oturan gençlerin arasındaki iki aşığı izlemek gayet iyi geliyor.

Meraklısına not: ‘Bu Delibal nedir?’ diye merak ediyorsanız hemen anlatayım; Deli bal, Karadeniz bölgesinin dağlık alanlarındaki açık bej ve mor ormangülü çiçeklerinden elde edilen bir bal. Bu bal daha önce savaşlarda dahi kullanılmış. Çünkü siyah kızılımsı renkteki bu bal, az miktarda bile tüketildiğinde denge kaybı ve halüsinasyonlara neden oluyor. Biraz fazla tüketildiğinde ise ölüme kadar götürebiliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR