FBI dünyasına hoş geldiniz

FBI dünyasına hoş geldiniz

Terör, dedektiflik, ihanet ve bulmaca meraklısıysanız ABC yapımı ‘Quantico’ya bir göz atın derim. Dizimax Vice’da Çarşamba günleri yayınlanan dizi, ilk 19 bölüm onayını aldı.

Quantico, adını FBI’ın Eğitim Akademisi’nin bulunduğu Virginia eyaletindeki ‘Quantico’dan alıyor. Dizinin başrolünde Hintli bir güzel var: Priyanka Chopra. Alex Parrish karakterini canlandırıyor. Babası da bir FBI ajanı olan Alex, her şeyini verdiği kurum tarafından ABD’ye 11 Eylül’den sonraki en büyük terör saldırısını yapmakla suçlanıyor. Alex’in bu saatten sonraki tek amacı ajan arkadaşlarına ve dünyaya suçsuzluğunu kanıtlamak oluyor.

Dizi tek bir olay etrafında dönüyor gibi görünse de her bir karakterden her an her şeyi beklemek mümkün. Bizim ‘Arka Sokaklar’ dizisine benzer ölçüde hızlı bir anlatım biçimi var. Geçen her dakikada olaylar değişiyor. Olaylar zinciri sizi içine çekiyor. Ajanların eğitim aldığı Quantico günlerine flasback’lerle dönüşler yapılıyor. Günümüzdeki olayların 8 ay öncesindeki gelişim süreçleri anlatılıyor. Böylece karakterleri ve birbirleriyle ilişkilerini öğreniyoruz. Günümüze döndüğümüzde ise bu ilişkilerin sonucunu…

Haberin Devamı

Kim yaptı?

ABD’ye terör saldırısını kim düzenledi? Neden Alex’in üzerine atıldı? Bu soruların cevaplarını ararken aslında çok farklı bir konuda da bilgilenmemiz sağlanıyor. ABD’nin karizması çizilen CIA’den sonra yeni yüzü FBI ajanlarının nasıl eğitildiği...

Quantico’da Hogan’s Alley adında sahte bir kasaba bulunuyor. Amerika’nın en çok soyguna uğrayan kasabası! FBI ajanı olmak isteyen adaylar, burada farklı farklı testlere tabi tutuluyor. Örneğin hiç müşterisi olmayan banka bir anda soyulmaya çalışılıyor ve ajanların bu duruma el atması gerekiyor. Ya da teröristler bir binada masum halkı rehin tutabiliyor. Bu ve buna benzer olaylara 7/24 hazır olmak zorundalar. Sadece bununla da kalmıyor. Ekip olarak çalışmanın zorunluluğu olan ‘güven’ konusu da sürekli adaylar arasında test edilen bir durum. Eğer bu tür konulara ilginiz varsa izlerken sıkılmayacağınızı garanti edebilirim.

Haberin Devamı

Quantico’da mavi tişört giyenler FBI Ajanı adayları, siyah tişört giyenler ise analistçiler, yani istihbaratçılar. 20 hafta boyunca oldukça ağır bir eğitim var. İlk 4 hafta dışarıya çıkmak yasak.

Bulmaca çözeceksiniz

Şunu da belirtmemde fayda var: Oyunculuklar genel olarak baktığımızda vasat. Yani “O çıksa da izlesek” diyeceğiniz bir karakter yok. Çünkü konu bir kişi üzerine kurulu değil. Ve evet, adamlar yakışıklı kadınlar da güzel. Konu sürükleyici ve bağlayıcı. Kimin kime ne oyun oynadığı belli değil. Her an bir bulmaca çözüyor gibi hissediyorsunuz. Her bölümün sonunda ‘Lost’ misali kafanızda yeni soru işaretleri oluşuyor.

Aşk olmazsa olmaz

Düşünün ki birbirinden zeki, genç, hırslı, yakışıklı ve güzel 50 genç sabah akşam bir arada. Elektriklenmelerin olmaması mümkün değil. Ancak bu aşkların ajan olma yolunda engel çıkarmaması da şart. Ajanlar bir yandan yıllardır hayalini kurdukları eğitimden kovulmamak için uğraşırken bir yandan da aşklarını yaşamak zorunda kalıyorlar. Bu da işin içine farklı bir tat katıyor.

Haberin Devamı

Chopra için izlenir

Başrol oyuncusu Priyanka Chopra’dan ayrıca bahsetmezsek olmaz. En klişe deyişle Chopra’nın 10 parmağında 10 marifet var. 2000 yılının Dünya Güzellik Yarışması birincisi. Oyuncu, şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. Dünyaca ünlü ABD’li rapçi Pitbull ile de ‘Exotic’ isimli bir düeti var. Dans konusuna gelince… 7’den 70’e kültüründe dans olan Hindistanlı bir oyuncunun dans edememesi imkansız. Chopra da bunun hakkını her alanda veriyor.

FBI dünyasına hoş geldiniz

DİĞER YENİ YAZILAR