Ajanın ciddisi makbul

İki yakın arkadaş Audrey ve Morgan’ın, bir ajan edasında aksiyona atladıkları ‘The Spy Who Dumped Me’, komedi-aksiyonu birleştiren çerezlik filmlerden. Gerçekçilik sınırlarını zorlayan bir hikaye Susanna Fogel imzalı ‘The Spy Who Dumped Me’ (Beni Satan Casus), dönem dönem yapılan ünlü oyuncuların yer aldığı komedi-aksiyon yapımlarına en güzel örneklerden biri.

Ajanın ciddisi makbul

Audrey (Mila Kunis) ve Morgan (Kate McKinnon), 30’lu yaşlarında iki yakın arkadaş. Audrey’in eski erkek arkadaşı Drew, CIA ajanı. Bir operasyonda açığa çıkınca öldürülüyor. Ancak, Drew’den kalan ve önemli bilgilerin yer aldığı flash bellek korunmalı ve tabii hayatta kalınmalı. Aksiyon meraklısı iki arkadaşa da haliyle iş çıkıyor. Belleği Viyana’daki sahibine ulaştırmak isteyen ikili, ABD’den Avrupa’ya uçuyor.

Ajanın ciddisi makbul

Komedi unsuru

İşte tam da bir türlü sevemediğim olaylar zinciri burada başlıyor. Arabalar çarpışıyor, silahlar patlıyor, kaçma kovalamacanın bini bir para ama bizimkilere hiçbir şey olmuyor. He bu arada ikilinin uzun diyalogları, absürt davranışları da insana saç baş yoldurtabiliyor. Yine de bu filmler izleniyor mu? Evet, izleniyor. Bizdeki mafyalı filmler gibi... Oyunculuklar vasat, senaryo hatalarla dolu olmasına rağmen sonuna kadar izlettirmeyi başarıyor gerçekten. Eğer hafta sonu sinemaya gidelim biraz eğlenelim diyorsanız yine de listenize alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Turizmden kültür sanata

Alanya’ya sevgim ayrı. Ailemin orada yaşaması bir tarafa, nereye gidersem gideyim hem doğanın hem de tarihin bu kadar güzel birleştiği başka bir yer göremiyorum. En son bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali’ne gittim. Rengarenkti her yer. Bizim lise dönemlerimizdeki festivalleri hatırladım. O kadar gelişmiş bir organizasyon vardı ki bu yıl, insan gurur duyuyor ister istemez. Mehteran takımları, dans ve sanat okullarının gösterileri, Emel Sayın’dan Ebru Gündeş’e birçok ünlü sevilen ismin şarkıları eşliğinde kale manzarası...

Ajanın ciddisi makbul

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile işte tam bu manzarada Alanya’nın sadece turizm değil bir kültür sanat merkezi haline de geldiğini konuştuk. Kültür ve sanata ağırlık verilmesi açısından Türkiye’deki belediyeler arasında 4-5 belediyeden biri olduklarını belirten Yücel, “Tiyatro Müdürlüğümüz var. Diyarbakır’a kadar turnelere çıkıyorlar. Bu konuya çok önem veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ajanın ciddisi makbul

Bir de yemek kitabı çıkartan belediye, Alanya yemeklerinin hem yerli hem de yabancılar tarafından tanınmasını istiyor.

Ayrıca, Kızıl Kule Meydanı’nda yapılan ve gelenekselleşen Caz Festivali’ne de bir gün mutlaka gitmenizi, o anı yaşamanızı tavsiye ederim. Atmosfer, başka bir dünyada olduğunuzu hissettirecek.

Ajanın ciddisi makbul

Festival zamanı

Diğer yandan Alanya birçok şehre göre daha fazla üniversite öğrencisine de sahip olacak artık.

1987’de alınan meclis kararındaki teleferik kararı, Yücel’in başkanlık döneminde gerçekleşti. Şimdi gelen turistler teleferik manzarasıyla UNESCO’nun ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aday olan -son çalışmalarla çok yakında listeye alınması bekleniyor- tarihi kaleye çıkabiliyor. Geriye bir tek Alanya’ya yakışan bir film festivali kalıyor. Antalya Altın Portakal var tabii ama son yıllarda bu oluşum ciddi zarar gördü. Alanya’da bu konuda bazı oluşumlar vardı, umarım kısa sürede ilerler.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR