Film değil de dizisi iyi gider

Tüm dünyada neredeyse her platformda bolca reklamı yapılan ‘Bright’ izleyiciyle buluştu. Tolkien’in Orta Dünya’sının polisiye bir öyküyle anlatıldığı film “keşke dizi olarak seri halinde sunulsaymış dedirtiyor”

Film değil de dizisi iyi gider

Netflix’in yaklaşık 100 milyon dolarlık dev yapımı ‘Bright’ yayınlandı. Başrollerinde Will Smith (Daryl Ward) ile Joel Edgerto (Nick Jakoby) rol alıyor. Orta Dünya’nın modern dünyaya aktarıldığı filmde Smith, Los Angeles Polis Teşkilatı’nda görev alan bir polis memuru. Irkı İnsan. Ortağı Nick Jakoby ise teşkilatın ilk Ork üyesi. Filmde tam bir ırklar arası kaos söz konusu. Çok fazla ayrımcılık ve düşmanlık var. En kısa haliyle Elf’ler elit kesimi, İnsanlar orta sınıfı, Ork’lar ve diğerleri de üçüncü sınıfı temsil ediyor. Ork’lar için günümüz dünyasının siyahileri de diyebiliriz. Ne kadar bir şeyler için çabalasalar da kendilerine duyulan ırkçı hislerin ve ayrımcılığın önüne geçemiyorlar. Filmin girişinde Ward’un bir Ork tarafından vurulması ve Jakoby’nin vuranı yakalayamaması da polis teşkilatında Ork’lara karşı nefreti tırmandırıyor. Ork’ların insanlara ihanet edeceği düşüncesiyle Jakoby’i teşkilattan kovmanın planları yapılıyor. Bu sıralarda Ward’un Jakoby’nin tüm iyi niyetine karşılık takındığı tutum can sıkıcı.

Haberin Devamı

Film değil de dizisi iyi gider

Fantastik ırkların bir arada yaşadığı filmde, haliyle büyü işleri de eksik olmuyor. Her istenileni gerçek kılan sihirli değneği bulan ikili, kendilerini kehanetlerde bahsedilen savaşın ortasında buluyorlar. Sokak çeteleri, değneğin büyüsünü isteyen polisler ve Elfler, Ward ile Jakoby’nin peşine düşüyorlar.

Ayrıntı eksik

Filmin yönetmen koltuğunda ‘Suicide Squad’ ve ‘Fury’ filmlerine imza atan David Ayer oturuyor. ‘Suicide Squad’da yaşanan hayal kırıklığı burada da yaşanıyor. Beklentilerin yüksek olduğu filmde, yaratılan dünyanın, karakterlerin tam olarak anlatılmaması büyük eksiklik. Eğer fantastik karakterler hakkında pek bir bilginiz yoksa izlediğiniz şeyin ne olduğunu anlamanız çok zor.

Madem ki böyle bir dünya yaratıldı o zaman neden 2 saatlik bir film yapılıyor. Yap en az bir sezonluk dizi, anlat iyice karakterleri, dünyayı bak o zaman nasıl dilden dile tavsiye edilen yapımlar arasına giriyor. Tam bu sırada filmin ikincisinin de onay aldığını eklemekte fayda var tabii ama ben yine de dizi fikrinde kararlıyım.

Haberin Devamı

Will Smith’in çok da ekstra bir şey katma çabası gütmediği, film boyunca Joel Edgerto’nun bu makyajla rahat olup olmadığını düşünmeme neden olan, birçok klişe diyaloğu ve olayı barındıran yapım ne olursa olsun Netflix’in başarılı tanıtımı sayesinde ilgiyi fazlasıyla üzerine çekti. Umarım devam filminde daha ayrıntılı bir yapım izleme şansımız olur.

Film değil de dizisi iyi gider

DİĞER YENİ YAZILAR