Gençlerin ‘Gitme’ çığlığı!

2. Kuşadası Gençlik Festivali, sadece gençler değil, 7’den 70’e yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Birçok sanatçının 5 gün boyunca sahne aldığı festivalde, Selda Bağcan’ın sahneye çıktığı anlar unutulmazdı. Konser bitiminde herkesin “Gitme!!!” diye bağırması karşısında Bağcan, “45 yıllık sanat hayatımda hiç böyle bir şey yaşamamıştım” dedi

Lise ve üniversite dönemlerini benim gibi çalışarak geçirenler iyi bilir. Birçok festivali kaçırır, gidebildiklerimizde de diken üzerinde oluruz. Festivalin tamamını görmek de pek öyle mümkün değildir.

Önceki gün sona eren 2. Kuşadası Gençlik Festivali’ni baştan sona yaşamak o yüzden benim için oldukça önemliydi. Davutlar Sevgi Plajı’nda gerçekleşen festivaldeki konserleri denizde yüzerken dinleyen katılımcıları gördükçe eski günlere üzülmedim değil.

Gençlerin ‘Gitme’ çığlığı

%100 müzik

“Her zaman iyi müzik” sloganıyla gerçekleşen festivalde 5 gün boyunca kimler yoktu ki... MFÖ, Seksendört, Mor ve Ötesi, Cem Adrian, Flört, Teoman, Manga, Moğollar, Pinhani, Hüsnü Arkan, Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Kurban, Mabel Matiz, Ceylan Ertem, Yeni Türkü... 30’un üzerinde sanatçı ve grup tek tek sahnede inanılmaz performanslar sergiledi. Misafir sanatçılar da dayanamayıp ara ara kendilerini sahneye attılar. Ancak öyle biri vardı ki “Aman gitmesin biraz daha söylesin” diye yalvardı herkes. Son gün sahneye çıkan müziğin yaşayan efsanesi Selda Bağcan için tekneler saatler öncesinden sahile yanaştı. Festival alanının dışında kalan fakat sahnenin tam arkadan rahatça izlenebildiği tepede yüzlerce insan toplandı.

Haberin Devamı

Sahneye Boom Pam ile çıkan, ‘Yaz Gazeteci Yaz’ ile açılışı yapan Bağcan, ‘Adaletin Bu Mu Dünya’, ‘Ah Yalan Dünya’, ‘Gesi Bağları’, ‘Mehmet Emmi’ gibi şarkılarını alanı dolduran herkesle birlikte söyledi. ‘Yuh Yuh’u tekrar tekrar söylemek zorunda kaldı. Ve konser bitiminde ‘Gitme’ sesleri yükseldiğinde Bağcan da inanamadı. “45 yıllık sanat hayatımdaki en özel konserlerden biri oldu, hiçbir seyircinin ‘Gitme’ diye bağırdığını duymamıştım” dedi. Haklıydı! Sanatçı alkışlanır tekrar çıkıp bir şarkı daha söylesin diye ama henüz sahneden inmemişken anlaşmış gibi binlerce insanın ‘Gitme’ diye bağırması unutulmayacak anlardandı. Son şarkıda birçok kişinin gözyaşlarını tutamamasının sebebi oldu.

Haberin Devamı

Şebnem Ferah: Aşık olmak istiyorum

- Selda Bağcan’ın konser öncesi kulisin yan tarafında otururken “Çok heyecanlıyım” dediğini duydum. 45 yıldır sahneye çıkan, binlerce kişiye dünyanın her yerinde konser veren birinin hala ilk kez sahneye çıkıyor gibi bu heyecanı yaşaması ve dinleyicilerine de yaşatması... Ne söylenebilir ki...

- Flört, Çelik, Kurban, Hayko Cepkin, Cem Adrian, Moğollar ve Manga bence festivalin en iyi performanslarını yaptı. Çelik, 90’lar ruhunu tekrar canlandırırken, Hayko Cepkin’in duygusal konuşması ve sesinin titremesi hafızalara kazındı.

- Mor ve Ötesi konserinin en özel anı merakla beklenen ‘Bir Derdim Var’ şarkısının girişini seyircilerin telefon ışıkları ve dalga sesleri eşliğinde söylemesiydi.

- Pinhani’nin Kavak Yelleri dizisiyle tanınan ‘Beni Al’ şarkısında oturanların ayağa kalkması ve solist Sinan Kaynakcı’nın cümleleri toparlayamamasının ardından “Biz çalarken Metallica ama konuşurken Hüsnü Arkan gibiyiz” demesi ilginçti.

Haberin Devamı

- 50. yılını kutlayan Moğollar, grubun bir araya gelmesini anlatırken sahnede duygusal anlar yaşadı. Cem Karaca ve Barış Manço şarkılarıyla anıldı. Emrah Karaca’nın babasının ‘Tamirci Çırağı’ şarkısını söylerken bazı dinleyiciler “Baban seninle gurur duyuyor” diye bağırdı.

- ‘Sahneye dakikalar kala sanatçılar ne yapar?’ soruma az da olsa cevap buldum. Herkesin kendine göre ritüelleri var. Şebnem Ferah, sahne öncesi ne olursa olsun tüm ekip arkadaşlarını tek tek öpüp sarılarak sahneye yolluyor. Manga ise sahne kenarında ısınma hareketleri yapıyor.

- Şebnem Ferah’ın “İki gündür buradayım. Şahane gün doğumu ve batımı izledim. Aşık olma zamanım geldi. Duygusalım” diyerek akustik performans sergilemesi etkileyiciydi.

- Kurban, Mabel Matiz ve birçok sanatçı Eylül’de yeni albümlerini çıkaracaklarını müjdeledi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR