Tam kıvamında!

Cemal (Özcan Deniz) işine aşık, lüksü seven, karizmatik, genç kadınların bile ‘Hayır’ diyemediği 44 yaşında bir adam. Kendine ait ‘CEMAL-ET’ lokantasını büyütmek, daha iyi bir mekana geçmek tek hayali. Yıllardır bunun için uğraşıyor. Varlığını yıllar sonra öğrendiği ve bir türlü kabullenemediği 19 yaşındaki oğlu Mahmut (Mesut Can Tomay) ile birlikte yaşıyor. Dışarıdan mükemmel görünen bu hayata biraz yakından baktığımızda aslında o kadar da pürüzsüz olmadığını fark ediyoruz. Cemal, yalnızlığını, yaptığı hataları saklamayı başaran bir adam. Çapkınlığı ile tanınıyor. Kendine kurduğu yeni hayatında hep yukarıya çıkmayı hedefliyor ve dönüp arkasındaki yığına bakmamayı tercih ediyor.

Yasemin (Nurgül Yeşilçay) ise yılların yorgunluğunu gözlerinde görebildiğimiz, tartışılmaz bir güzelliğe sahip 40’lı yaşlarında bir matematik öğretmeni. 17 yaşındaki kızı Çiçek (Afra Saraçoğlu) ile kurduğu kendi dünyasında tek hayali sorunsuz bir yaşam sürmek. Ancak, güzel kızının gün geçtikçe yeni arkadaşlar edinmesi Yasemin’i endişenlendirmeye başlıyor.

Haberin Devamı

Sosyal medyada başlayan aşk

Birbirinden farklı dünyalarda yaşayan Cemal ve Yasemin’in tanışması oldukça ilginç. Çocukları internet üzerinden görüşürken bir anda bu görüşmeye dahil oluyor ve uzun uzun sohbet ediyorlar. Yanlış anlaşılmalar sonucu yakınlaşan ikilinin birbirlerine açılması da pek uzun sürmüyor. 40’lı yaşlarda yaşanabilecek olağanüstü bir aşkla başbaşa bırakıyorlar bizi. Ancak, bu kadar birbirine zıt, biri küçülmek isterken diğeri hep büyümeyi düşleyen bu ikilinin aşkları nasıl ilerler? Kim kendi hayallerinden vazgeçip diğerinin dünyasına geçiş yapabilir?

Genç yıldız Mesut Can

Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ı ‘Asmalı Konak’dan 13 yıl sonra bir araya getiren ‘İkinci Şans’, ister istemez akla Seymen Ağa ve Bahar’ı getirse de filmi izlerken hemen unutmamızı sağlıyor. Karşımızda yine birbirine çok aşık ama tamamen farklı karakterler var. İkilinin oyunculuktaki başarısı ve enerjisi, ilk dakikalardan itibaren konuya ısınmamızı sağlıyor. Fakat, ne yalan söyleyeyim filmde yıldızı parlayan isim Cemal’in oğlu Mahmut’u canlandıran Mesut Can Tomay oluyor. Genç oyuncu o kadar rahat, o kadar içten oynuyor ki normal konuştuğu sahnelerde bile izleyici kendini tutamayıp gülüyor ya da hüzünlenebiliyor.

Haberin Devamı

Filmin açılış sahnesi için de ayrıca tebrik etmek istiyorum. Lokantanın mutfağında geçen sahneler, oldukça enerjik bir giriş yapmamızı sağlıyor filme. Film boyunca da hem duygusal hem komik sahnelerle kopmamız engelleniyor. Kısacası, Deniz şarkıcılıktan sonra atıldığı sinema dünyasındaki yükselişini, hem bir oyuncu olarak hem de senarist ve yönetmen olarak sürdürmeye devam ediyor.

Çimen yeşili gözleri ve derin bakışları ile gönüllerde taht kuran Yeşilçay’ın makyajı çok dikkatimi çekti. Günlük ev hayatının gösterildiği sahnelerde bile ağır makyajlı halleri bana abartılı geldi.

DİĞER YENİ YAZILAR