Gazete Vatan Logo

Pınar 'sutyenini' çıkardı internette yayın yapıyor

Pınar dünyada bir ilke imza attı ve üretim tesislerini internete taşıdı. Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Denizkurdu, tüketicilere üretim tesislerini canlı olarak izleyebilme imkanı veren sistemi anlatırken, "Sutyenimizi çıkardık, daha ne çıkarmak gerekirse de hazırız" dedi

Pınar, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, tüketicilerin üretim tesislerim 7 gün 24 saat boyunca izlemesine imkan veren bir internet sitesi kurdu. Son dönemde tüketicilerin gıda güvenliği ile ilgili yoğunlaşan kaygılarını yok etmek için gündeme alınan uygulamayı anlatan Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu, "Bu iş yürek ister, bizde de bu yürek var. Sutyenimizi çıkardık, daha ne kadar çıkarılması gerekiyorsa çıkaracağız" dedi.

Yaşar'a 200 bin dolara maloldu
Uygulama kapsamında, "www.pinarmutfagi.com" internet sitesine giren tüketiciler, 18 kameranın yerleştirildiği Pınar'ın Eskişehir, Adapazarı, İzmir ve Aydın tesislerinde o anki üretim faaliyetlerini ve bir Rnar ürününün sofraya gelmeden önce geçtiği üretim süreçlerini izleyebilecekler. Pınar tesislerim 7 gün 24 saat boyunca canlı olarak internete bağlayan ve böylece tüketicinin denetimine açan proje için 200 bin dolar yatırım yapıldı.

Proje çok yakında cep'e de taşınacak
Uygulamayı anlatan Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu, tüketicinin, Pınar'ın sosis, sucuk, süt, su gibi ürünlerinin üzerindeki barkod numarasını internet sitesine girerek, etin kimden alındığı, hangi veterinerin kontrol ettiği, nerede üretildiği gibi bilgileri görebileceğim, ayrıca alınan ürünün üretim hattının canlı olarak izlenebileceğini anlattı.

Denizkurdu, "Kalitenin görünen yüzü" sloganıyla hareket ettiklerim ve konunun cesaret istediğini ifade ederek, "Bu bir başlangıç. Bunu SMS'e de taşıyacağız. Yani müşteriler malı aldıkları yerden telefon aracılığıyla soru sorabilecekler. Pınar paketinden bu bilgiler size gelecek" diye konuştu.

Ciro hedefi 1 katrilyon lira Yaşar Gıda Grubu Başkanı Ahmet Arsan, Gıda Grubu'nun cirosunun 780 milyon dolar, ihracatının 32 milyon dolar olduğunu açıkladı. Arsan, gıda grubunun 2004 ciro hedefinin ise 1 katrilyon liranın üzerinde olduğunu bildirdi. AB uzmanlarının yaptığı denetimlerden geçen 4 tesisten birinin Pınar olduğunu söyleyen Arsan, AB ülkelerine ihracatta hiçbir sorun yaşamadıklarım da söyledi.

Haberin Devamı