Gazete Vatan Logo

Pilotun Akar savunması: Kurtardığımı sanıyordum

Darbe girişiminde rehin alınan Orgeneral Akar’ı Akıncı Üssü’ne götüren helikopterin pilotu: “Genelkurmay Başkanı’nı bir şeylerden kurtardığımı zannediyordum. Eli kolu bağlı değildi, silah doğrultulmamıştı”

Pilotun Akar savunması: Kurtardığımı sanıyordum

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Havacılık Komutanlığındaki olaylara ilişkin 155 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, darbeci askerler tarafından derdest edilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile diğer komutanları Akıncı Üssü’ne götüren helikopterin pilotlarının savunmalarına yer verildi. Eski Yarbay Halil Gül, “Genelkurmay Harekat Merkezi’nden soyadını hatırlayamadım Albay Doğan hemen Genelkurmay’a gelmemi, yaralılar olduğunu, Genelkurmay Başkanı’nı oradan çıkarmamız gerektiğini söyledi” dedi.

Askerleri getirmiş!

Genelkurmay’a gittiğinde gözü kapalı vaziyette bir generalin getirilip helikoptere bindirildiğini anlatan Gül, “Helikopterdeki şahıslar benden helikopteri Akıncı Üssü’ne götürmemi istediler. Ben de helikopterle şahısları Akıncı Üssü’ne götürdüm” diye konuştu.

Tekrar Doğan isimli albayın emriyle Genelkurmay’a uçtuğunu söyleyen Gül, şöyle devam etti: “Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yürüyerek, elleri ve gözleri açık, yanında birileri olduğu halde helikoptere geldi. Hulusi Akar’ın yanındaki şahıslara dikkat etmedim. Şahısların Genelkurmay Başkanı’na silah doğrulttuklarını görmedim. Genelkurmay Başkanı’nın eli, kolu bağlı değildi. Helikoptere Akar ve yanında 2-3 kişi daha bindi ancak yanındakilerin kim olduklarını ve rütbelerini bilmiyorum. Genelkurmay Başkanı’nı bir şeylerden kurtardığımı zannediyordum. Zorla getirildiğini hiç düşünmedim. Helikopter kalktıktan sonra telsiz frekansından ‘Genelkurmay Başkanı’nı kurtardım’ diye anons geçtim.” Gül, daha sonra Kara Harp Okulundan silahlı 45 askeri Genelkurmay Başkanlığına getirdiğini, bu sırada helikopterinin isabet aldığını, bunun üzerine Güvercinlik’e indiğini söyledi.

Haberin Devamı

Darbeyi anlamış ve katılmış!

“Bütün gece birlikte uçtuğu personelin ismini hatırlamamasının olağan ve inandırıcı olmadığı” belirtilen Gül’ün bu konuda sessiz kalmayı tercih ettiği bildirildi. Gül, darbe girişiminden ne zaman haberdar olduğunun sorulması üzerine, “Genelkurmay Başkanı’nı alırken ciddi anlamda şüphelenmiştim ancak Kara Harp Okulundan yaptığım 2 seferde bir darbe girişimi olduğunu anladım. Girişimi anladıktan sonra ikilemde kaldım. Darbe girişimi başarısız olsa yargılanacaktım. Katılmasam yine yargılanacaktım. Yani olayı anladıktan sonra da kendi irademle bu girişimin içinde yer olmak zorunda kaldım” beyanında bulundu.

Haberin Devamı