Gazete Vatan Logo

Pilotlara darbe talimi yaptırılmış

Darbe girişimi öncesi Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nde yaşananlara şahitlik eden pilotlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Gölbaşı’nı bombalayanların bir ay öncesinde 4’lü kol uçuş eğitimlerinin hızlandırıldığını anlattı

Pilotlara darbe talimi yaptırılmış

FETÖ’nün darbe girişimi öncesi Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nde yaşananlara şahitlik eden ve Konya’daki soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadeleri alınan pilotların anlatımları, darbecilerin günler öncesinde darbe girişimine hazırlık yaptığını ortaya koydu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan pilotlardan biri ifadesinde, darbe girişimi öncesi belirli kişilerin iki veya daha fazla hava aracının bir lider komutasında gerçekleştirdiği, askeri pilotların ortak savunma ve ateş gücünün konsantrasyonu amacıyla kullandığı disiplinli kol uçuşu olan 4’lü kol uçuş eğitimlerinin hızlandırıldığını belirtti.

Mühimmatlar yüklü kaldı

Darbe girişimiyle bu kişilerin özellikle seçildiğinin anlaşıldığını belirten şüpheli, şu bilgileri verdi: “Darbe girişiminde etkin rol alan pilotlardan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve önündeki kavşağı bombalayan Müslim Macit’in, Gölbaşı Havacılık Dairesine bomba atan Mehmet Çetin Kaplan’ın, kalkışmada üsten F-16 uçağıyla uçan Adem Kırcı’nın girişimden bir ay öncesinde 4’lü kol uçuş eğitimleri hızlandırıldı. Bu kişilerin 4’lü kol uçuşlarının hızlandırılması özellikle seçilerek ve bilerek yapılmıştır. 141. Filoya, ‘yerde mühimmatla bekler’ görevi verilmişti. 5 Temmuz’da Ramazan Bayramıyla görevin sona ermesine rağmen uçaklara yüklenen mühimmat indirilmedi. Kalkışmada mühimmat yüklü bu uçakların kullanılacağının bayramda belli olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Uçuşlar iptal edilmiş

Şüphelilerden başta bir pilot ise “Daha önce hiçbir şekilde uygulanmayan bir olay 15 Temmuz’da yaşandı. O gün hava sıcaklığının yüksek olduğu söylenerek uçuşlar iptal edildi. Bizi 13.00 sıralarında üsten gönderdiler. Pazartesinin uçuş programı da çıkmıştı. Üs komutanı Hakan Evrim kendisinin de uçacağını söyleyerek, uçuş ekletti” şeklinde ifade verdi.