Gazete Vatan Logo

Pilot ‘iniş normal mi maceralı mı olsun’ dedi

Nevşehir’de, elektrik direğine çarparak düşen balondaki yolcuların savcılık ifadeleri tamamlandı. Savcılık, pilotun serbest bırakılmasına itiraz etti. Pilotun düşmeden önce balondaki bir kadına inişin nasıl olmasını istediğini sorduğu belirtildi

Pilot ‘iniş normal mi maceralı mı olsun’ dedi

Nevşehir’de bir kişinin ölümü 6 kişinin yaralanmasına neden olan sıcak hava balonu kazasında yaralanan turistler Ürgüp Savcılığına ifade verdi. Balon sepetinde bulunan yolcular, savcılık ifadelerinde, Göreme beldesindeki uçuş alanında saat 06.15’te pilot Bekir G.’nin idaresindeki sıcak hava balonuyla kalkış yaptıklarını, yaklaşık 30 dakika sonra ise pilotun “hava muhalefeti nedeniyle iniş yapacağız” uyarısında bulunduğunu anlattıkları öğrenildi.

Tedavisi devam eden Asiye Ç. (51), ifadesinde kalkıştan önce kendilerine pilot tarafından balonda bulundukları süreçte ve iniş esnasında yapılması gerekenlerin anlatıldığını, kalkıştan yarım saat sonra ise çevreyi seyrettiği sırada bir anda kendisini yerde bulduğunu kaydetti. Bacağı ve belindeki kırık nedeniyle ameliyat edilen Asiye Ç, pilottan şikayetçi olmadı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Elvan E. (31), 10 yaşındaki oğlu Berke E. ile birlikte bindiği balondaki kazanın nasıl olduğunu bilmediğini ancak bir sarsılmanın ardından yere çakıldıklarını hatırladığını, sepetten kendi imkanlarıyla indiklerinde etrafta bir kargaşa yaşandığını belirterek pilot ve firmadan şikayetçi olduğunu beyan etti.

Haberin Devamı

Pilotun, yolcular arasındaki bir kadına “Normal bir iniş mi, yoksa maceralı bir iniş mi istersiniz?” diye espri yaptığını duyduğunu aktaran İran asıllı turist Mohammediza S. (30), pilotla konuşan kadının “Tabii ki güvenli ve normal iniş isterim” cevabını duyduğunu, bu konuşmanın hemen ardından balonun elektrik tellerine çarparak düştüğünü ve şikayetçi olduğunu ifade etti.

Mohammediza “Meydana gelen olay tamamen pilotun alçak uçuş yapmasından dolayıdır” dedi.

‘Pilottan ve firmadan şikayetçiyiz’

TOFAŞ’ın oyuncusu Juan Diego Palacios (32) ve eşi Madelein Lopez Camelo’nun (27) da kazanın nasıl olduğunu bilmediklerini ancak şikayetçi olduğunu dile getirdikleri öğrenildi.

Bacağındaki kırık nedeniyle ameliyat edilen Hülya A. ise “Balon Ortahisar’a geldiğinde pilot, en uygun yere ineceğimizi söyledi. İnişe geçmeye başladığında birden etrafımda kıvılcımlar gördüm. Bence pilot telleri fark edemedi. Balon bir tarlaya düştüğünde ise bacağımın kırıldığını hissettim” dedi. Öte yandan, olayı soruşturan savcının talimatıyla ilçe jandarma ekiplerince gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen pilot Bekir G.’nin, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, Ürgüp Savcılığınca itiraz edildi.

Haberin Devamı