Gazete Vatan Logo

Pi Günü Google'da Doodle oldu! Pi Günü nedir?

Pi Günü bugün Google tarafından Doodle yapıldı. Peki Pi Günü nedir, neden kutlanır? Gibi soruların yanıtları merak edilmeye ve gündemde araştırılmaya başlandı. İşte Dünya Pi Günü hakkındaki merak edilen tüm bilgiler haberimizde...

Pi Günü Google'da Doodle oldu! Pi Günü nedir?

Pi sayısına benzerliği ile kutlanan Pi Günü ile ilgili tüm bilgiler vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Pi sayısı ve günü hakkındaki tüm bilgileri haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

Pİ SAYISI NEDİR?

Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen sayıdır. Bu oran her daire için aynı değeri aldığından, π sayısı bir matematiksel sabittir. Günlük kullanımda basitçe π ≈ 3,1416 olarak ifade edilmesine rağmen gerçek değerini ifade etmek için periyodik olarak tekrar etmeyen sonsuz sayıda basamağa ihtiyaç vardır.

Pİ GÜNÜ NEDİR, NEDEN KUTLANIR?

Pi Sayısı gününü 14 Mart'ta çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutlanılır. Matematikçiler açısından bugün özel gündür. 14 Mart olmasının nedeni ise Pi Sayısının 3.14 olmasından dolayıdır. Bugün tüm dünyada 14 Mart'ta kutlanılır. Pi Günü San Frincisco'da ünlü fizikçi Larry SHAW tarafından kutlanmıştır. Ülkemizde ise 2007 yılında Pi Günü kutlanmıştır. Amerikalılar ise Pi Günü'nü 12 Mart 2009 olarak ulusal Pi Günü ilan etmiştir.

Haberin Devamı

Dünya da her yıl 14 Mart’ta matematikçiler tarafından kutlanan Pi Günü, matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısı anısına kutlanır. 14 Mart günü Pi Sayısı olan 3,14’e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak anılmasına vesile olmuştur.