Gazete Vatan Logo

Philips kalp için söz istiyor

Philips, kalp hastalıkları hakkında farkındalığı artırmak amacıyla insanları kalp sağlığını korumak için söz vermeye çağırıyor. Philips, herkesi daha az yağ oranına sahip ve sağlıklı olan ev yapımı yemekleri tüketmeye davet ediyor

Philips kalp için söz istiyor

Dünya Kalp Federasyonu’yla (WHF) birlikte çalışmalar yürüten Philips, kalp hastalıkları ve bunlara bağlı riskler hakkında farkındalığı artırmak amacıyla Dünya Kalp Günü’nde, herkesi kalp sağlığını korumak konusunda kişisel bir söz vermeye çağırıyor.

Her yıl 125 bin kişi

Yoğun iş hayatı, stres ve günlük koşuşturma içerisindeyken hızlı yemek yemek durumunda kalabiliyoruz. Bu da zaman zaman kalorisi yüksek, yağlı, şekerli ve tuzlu yiyecekler tüketmemize neden olabiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)verilerine göre ülkemizde 15 yaş ve üstü bireylerin yüzde 33.7’si obez olarak niteleniyor. Türkiye’de her yıl 125 bin kişi kalp damar hastalığı nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp ve damar rahatsızlıklarının önemli bir nedeni de beslenme.

Risk beslenme ile azalacak

Sağlıklı beslenme kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.Bu yüzden Philips, Dünya Kalp Günü’nde Dünya Kalp Federasyonu ile birlikte herkesi kalp sağlığını korumak için kişisel bir söz vermeye davet ediyor. Kalp sözü, kalp sağlığımızda güçlü bir farklılık yaratacak küçük bir hayat tarzı değişikliği olarak nitelendiriliyor. Örneğin, sağlıklı, dengeli beslenerek, günde 30 dakika egzersiz yaparak ya da sigarayı bırakarak kalp damar hastalığına yakalanma riski azaltılabiliyor.

Haberin Devamı

3 yetişkinden 2’si zorlanıyor

Kalp sağlığının anahtarlarından biri de sağlıklı beslenmek. Ancak bu sevdiğimiz lezzetli yiyecekleri yemememiz gerektiği anlamına gelmiyor. Ev yapımı yiyecekler, hem besleyici hem de kullandığımız malzemeleri kontrol edebildiğimiz için yemeklerin kalitesi bizim elimizde. Ev yapımı yemekler, aileleri ve insanları bir araya getirerek ilişkileri geliştirmeye ve hayat boyu süren sağlıklı alışkanlıklar oluşturmaya da olanak tanıyor. Philips mutfak aletleri, evde besleyici ve lezzetli yemekler hazırlamayı kolaylaştırarak dengeli beslenmeye yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalara göre tüketicilerin yüzde 82’sinin kendisine sağlıklı yemekler hazırlamada yardımcı olacak bir mutfak aleti satın almak istediğini gösteriyor. Her 3 yetişkinden 2’si günde 3 porsiyon meyve ve sebze tüketmekte zorlanıyor. Philips, meyve ve sebzelerin dengeli beslenmenin vazgeçilmez bir parçası olduğunu biliyor ve her günü sağlıklı öğünlerle tamamlayabilmeniz için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Haberin Devamı

Lezzetli ve sağlıklı yemekleri çok az yağ kullanarak, hatta hiç yağ kullanmadan hızlı ve kolay pişirmek üzere tasarlanan Philips’in yeni ürünü Airfryer XXL, yiyeceklerin sahip oldukları fazla yağı da çıkartarak süzmenize olanak sağlıyor. Böylelikle çok az veya hiç yağ kullanımı yapılmadan hazırlanan yiyecekler, sağlıklı bir beslenme düzenine geçmeyi kolaylaştırıyor. Philips Airfryer XXL ile yapılan yemeklerle kişisel kalp sözünüzü tutabilir; kalp sağlığınızı korurken muhteşem lezzetli kızartmalar hazırlayabilirsiniz.

YAVAŞ SIKIM TEKNOLOJİSİ

Taze sıkılmış, bol vitaminli meyve suları için Philips yavaş sıkım meyve sıkacağı, yavaş sıkım teknolojisi ile meyve ve sebzeleri lifleri ile birlikte sıkarak, içerisinde yer alan A ve C vitaminlerini korumaya yardımcı olur. Kolaylıkla besleyici içecekler hazırlamaya imkân tanıyan yüksek hızlı vakumlu blender, vakum teknolojisi sayesinde karıştırma işleminden önce sürahideki oksijeni emiyor. Böylece hazırlanan içeceklerde oksidasyonun önüne geçiyor, daha uzun süre kalan ve vitamin değerlerini koruyan antioksidan smoothie’ler yapılabiliyor.

Haberin Devamı

SAĞLIĞIMIZDAN MEMNUNUZ

Kalp sağlığının öneminin farkında olduklarını ve yeme alışkanlıklarını sağlıklı kalplerin sayısını artırmakta en önemli araç olarak gördüklerini belirten Philips Türkiye Kişisel Sağlık Genel Müdürü Milena Elmasoğlu, ‘Türkiye Sağlık Trendleri Araştırması’na göre Türk halkının yüzde 78’inin mevcut sağlık durumundan memnun olduğunu söyledi. Türkiye’de her yıl yaşanan 300 bin kalp krizi vakasının 125 bininin ölümle sonuçlandığını ifade eden Elmasoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Halkımızın yüzde 73’ü kilosundan memnun. Ancak yüzde 33.7’sinin obez statüsünde olduğunu görüyoruz. Araştırmamıza göre sevindirici olan ev yemeği ve sebze tüketmenin halkımız tarafından sağlıklı yaşamın bir parçası olarak algılanması. Halkımızın yüzde 67’si ev yemeğini tercih ediyor ve yüzde 54’ü her gün taze meyve suyu tüketmeye dikkat ediyor. Biz de lezzetten ödün vermeden, sağlıklı pişirme ve yeme alışkanlıkları sağlayan çözümler üretmeye devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

Kalbin anahtarı

PhIlIps Kişisel Sağlık İş Birimi Yöneticisi Roy Jakobs, “Ev yapımı yemekler ile, daha az yağlı, sağlıklı ve dengeli beslenme kalp sağlığının anahtarıdır. Dünya Kalp Federasyonu’nun 2018 yılındaki Dünya Sağlık Günü’nde önemi gittikçe artan bu kalp damar hastalığı risk faktörü hakkında farkındalık yaratmak konusundaki çabalarına bu yüzden tam destek veriyoruz”şeklinde konuştu.

Hemen harekete geçin

Dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarından korunmak için kalbe zarar veren alışkanlıklardan uzak durmak ve basit birkaç önlem almak gerekiyor. İşte uzmanlar tarafından kalbinizin sağlıklı atması için yapılan öneriler:

- Ailede kalp riski yüksekse bu ailedeki bireylerin çocukluk çağından itibaren koruma altında alınması gerekir.

- Hareketsiz yaşamdan uzaklaşılmalı, günde 5 bin adım paslanmamak, 7 bin 500 adım yağlanmamak, 10 bin adım yaşlanmamak için atılmalı.

- Sigara, pipo, puro, nargile gibi tüm tütün ve tütün mamulleri kalp için çom risklidir.

- Yiyecekler olabildiğince organik olanlardan seçilmelidir, mevsimi dışında tüketilmemeli.

- Kişi şeker ve tuzu hayatından çıkarıp kalbine en güzel hediyeyi vermeli.

- Yüksek tansiyon problemi varsa düzenli ilaçla dengede tutulmalı.