Gazete Vatan Logo

Philips ile 3 boyutlu sinema

Philips, 3D televizyonları ile evde sinema keyfi yaşatıyor, en hızlı hareketli sahnelerde netlik sunuyor

200 Hz ve 400 Hz, Philips’in 3D televizyonlarında tepki süresini 0.5ms’ye getirerek en hızlı hareketli sahnelerde netlik sunuyor. Sol ve sağ göz tarafından izlenen iki farklı görüntü, tek bir 3D görsel deneyimde birleşiyor. Philips, Active 3D teknolojisi ile Active 3D gözlüklerin deklanşörlerini TV ekranında gösterilen görüntü ile senkronize ederek hızlı bir şekilde açıp kapayan kablosuz verici kullanıyor.

Kredi alana ‘en yeni teknolojiler’ bedava!

Müşteri sayısını artırmak veya internet bankacılığını yaygınlaştırmak isteyen bankalar son dönemde teknolojinin en son ürünleriyle süsledikleri kampanyalara ağırlık veriyor. Bankalar, konut kredisi alana 102 ekran full HD LCD televizyon, internette işlemlerini yapanlara iPad veya notebook hediye ediyor.

Küresel krize dayanıklılıklarıyla dikkat çeken Türk bankaları, yurtiçinde bireysel müşterileri hediye kampanyalarıyla cezbetmeye çalışıyor. Üstelik bankalar teknolojinin en son örnekleriyle kampanyaya çıkıyor. Akbank’tan HSBC’ye, İş Bankası’ndan Finansbank’a, Garanti Bankası’ndan Türk Ekonomi Bankası’na ülkemizin önde gelen bankaları, müşterilerinin ihtiyaç duydukları kredileri, teknolojik ödüller vaat eden kampanyalarla birlikte veriyor. Bazı bankalar ise internet bankacılığı kullanımını arttırmak için düzenlediği hediyeli kampanyalarla dikkat çekiyor.

Bu kampanyalarda Türkiye’de henüz resmi lansmanı yapılmayan iPad’den HP veya Samsung mini netbook’a, Sony veya Samsung LCD televizyondan USB belleğe kadar birçok ürüne sahip olma fırsatı veriliyor. Peki hangi banka, hangi teknolojik hediyeye sahip olma fırsatı sunuyor?

- İş Bankası’nın 1 Eylül’de başlayan kampanyasında iPad kazanma fırsatı var. 30 Eylül’de sona erecek kampanyaya göre, İnternet Şubesi’ne i-anahtar, Cep Anahtar veya Mobil İmza araçlarından biri ile giriş yapan 50 müşteri 50 adet 64 GB 3G/WIFI iPad’den birini kazanma şansını yakalıyor.

- Akbank’ta düşük faizli ve HP Mini hediyeli İhtiyaç Kredisi kampanyası var. “Tüm ihtiyaçlarınız için sadece yüzde 0.79’dan başlayan faizler ile ihtiyaç kredinizi hemen kullanın, çok indirimli kampanya ile nakit ihtiyacınızı karşılayın... Üstelik, 500 netbook’tan birini kazanma fırsatını yakalayın” diyen Akbank, HP Mini ile birlikte 1 aylık bedava data paketi de sunuyor.

LCD’li konut kredisi

- HSBC, ev kredisi almak isteyenler için düzenlediği kampanya ile dikkat çekiyor. 24 ay ve üzeri vadelerde kredi alanlar bu kampanyadan yararlanacak. 50-100 bin lira arasında konut kredisi kullanacak olan banka müşterilerine Sony 80 ekran HD ready LCD TV, 100 bin lira ve üzeri krediler için Sony 102 ekran full HD LCD televizyon hediye edilecek. 13 Eylül’de başlayan kampanya 12 Kasım’da sona erecek. HSBC’nin 20 Eylül’de başlayıp 17 Ekim’de biten kampanyasında ise HSBC Bank Bireysel İnternet Bankacılığı’na giriş yapanlar arasından 20 kişi Samsung N210 netbook kazanacak.

- Finansbank, hediyeli ihtiyaç kredisi kampanyasını 30 Eylül’e kadar uzattı. Yüzde 0.39’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi veren banka, 1 Opel Corsa ya da 20 Samsung netbook’tan birini kazanma şansını da veriyor. Kampanyaya katılmak için 5030’a TC kimlik numaranızı göndererek yapabilirsiniz. Anında Başvur’a tıklayarak internetten veya şubelerden dee başvuru yapmak mümkün.

- Türk Ekonomi Bankası (TEB) ise bol bilgiye bol şans sunuyor! 26 Ağustos’ta başlayıp 1 Ekim’de sona erecek kampanyada herhangi bir TEB şubesinden, işletmenize ait güncellediğiniz bilgiler için hediyeler kazanabilirsiniz. Çekiliş ile 3 adet HP Compaq notebook, 5 adet Samsung LCD TV ve 50 adet USB bellek kazanma şansı var.

- Garanti Bankası da 23 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında İnternet ya da Cep Şubesi’ne giriş yapanlara Sony Bloggie HD Mini Kamera hediye etti.

Casio Exilim Z16 Avrupa ile aynı anda Türkiye’de

YILDIZ Bilişim Grubu Şirketleri’nden MersaSistem distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulan Casio, fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için geliştirdiği Exilim serisinin yeni üyesi Z16’yı Avrupa ile aynı anda satışa sunuyor. Z16, sadece 119 gram ağırlığında. Yılın trendi renkleri, kırmızı, pembe, siyah ve gümüş renkleriyle üretilen Exilim serisinin yeni üyesi kullanıcısına 12.1 megapiksel çözünürlük sunuyor. Küçük yapısına rağmen arka bölümünde 2.7 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü LCD ekranı barındıran Z16, kolay kullanılabilir kısa yol tuşları ve akıllı çekim modlarıyla dikkat çekiyor. Exilim Z16, Ekim ayında fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak.

HTC’nin akıllı seçenekleri arttı

HTC Corporation, yeni HTC Desire HDTM ve HTC Desire ZTM Android tabanlı akıllı telefonlar ile kullanıcılarına yeni bir ‘HTC Sense’ deneyimi sunuyor. Yeni HTC Sense deneyimi ile HTC’nin telefon modelleri daha fazla kişiselleştirilerek kullanıcı odaklı bir yaklaşım hedefleniyor. Yeni kamera deneyimi ile kullanıcılar HD videolar kayıt edebiliyor ve çeşitli eğlenceli kamera efektleri ile görüntü yakalayabiliyor ve düzenleyebiliyorlar. HTCSense.com yeni bir HTC telefonun kurulumunu ve kişiler, metin mesajları ve çağrı geçmişi gibi arşivlenen mobil içeriklere PC tarayıcısından erişmeyi kolaylaştırıyor. HTC Desire HD parlak 4.3 inç LCD ekranı ve Dolby Mobile ve SRS virtual sound ile üstün multimedya içeriğiyle dikkat çekiyor ve bir ilk olarak yeni 1GHz Qualcomm 8255 Snapdragon işlemciye sahip bulunuyor. HTC Desire Z ise sürekli hareket halinde olan kişilerin Facebook ve Twitter’da arkadaşlarıyla ya da işyerindeki iş arkadaşları ve müşterileri ile bağlantıda kalmalarını kolaylaştırıyor.

Surf ile her güne yeni bir renkle başlayın!

GENERAL Mobile’ın yeni çift sim kartlı modeli DST Surf, şık tasarımı ve rengarenk kapakları ile size her gün farklı bir telefon kullanma hissi yaşatacak. Avuç içine oturan ergonomik tasarımı olan ürün, her güne başka bir renkle başlamanızı sağlayacak değişebilir kapakları ile dikkat çekiyor. DST Surf ayrıca 2.8 inç dokunmatik ekrana, GPRS, EDGE, WAP, MMS, e-posta, MMS, bluetooth, FM radyo ve java özelliklerine sahip.

Pentax’ın yeni modelleri renklendi

TÜRKİYE temsilciliğini Nar Teknololi Yatırım A.Ş.’nin yaptığı Pentax’ın K-r değiştirilebilir lensli dijital SLR fotoğraf makineleri Ekim ayında satışa çıkıyor. 3 farklı renkteki yeni model, yüksek performansla kullanıcı dostu işletimi ve infrared (kızılötesi) ile veri aktarımı gibi özellikleri birleştiriyor. 12.4 megapiksel görüntü çekimi, HDTV-oranlı video kayıt, saniyede 6 kare yüksek hızda sürekli çekim, ISO 25600’te süper yüksek hassasiyetli çekim ürünün özellikleri arasında...

Dünyanın en ince bilgisayarı Dell Adamo

DÜNYANIN en ince bilgisayarı Dell Adamo XPS, 9.9 milimetrelik inceliği ve tasarımı ile dikkat çekiyor. Dell Adamo XPS, yalnızca bir parmak hareketi ile açılıyor ve klavye ekranın altında birden bire beliriyor. Siyah, mücevher kutusu şeklindeki paketin içindeki kumaşla sarmalanmış olan Adamo XPS hediye duygusu yaşatıyor. Sınırlı sayıda üretilen Dell Adamo XPS, Türkiye’de yalnızca 30 şanslı kişinin olacak. Ürünün satış fiyatı ise 5 bin 499TL.

Türk Telekom devlerle enerji tasarrufu için çalışacak

Türk Telekom, sektörde enerjinin verimli kullanılması için çalışan ve kâr amacı gütmeyen Global Çevresel-Sürdürülebilirlilik Girişimi’nin (GeSI) üyesi oldu. Türk Telekom GeSI’ye üye olan ilk Türk şirketi olurken iklim değişimini önlemek amacıyla ICT sektörünün gücünden yararlanmayı hedefleyen GeSI’nin üyeleri arasında Microsoft, British Telecom, HP, Nokia, Ericcson, Cisco gibi şirketler bulunuyor. Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, Türk Telekom’un, GeSI çatısı altında faaliyet gösteren Enerji Verimliliği Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında enerji ve IT ekipmanlarının verimli kullanılması için diğer üyelerle bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştireceği belirtildi. GeSI, 2001 yılında AB milenyum hedefleri doğrultusunda Brüksel’de kuruldu. GeSI, daha az kaynak kullanımına yönelik ürünlere öncülük etmek ve insanların bu konudaki haklarının anlaşılması için projeler üretiyor.

LG sinema keyfine ‘Film ekimi’yle devam

LG Electronics, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan “Filmekimi”nin sponsorluğunu üstleniyor. Sinemaseverler bu yıl 8 -14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Filmekimi programında Cannes, Berlin, Sundance, Venedik gibi festivallerde boy gösteren ödüllü filmleri ve büyük ustaların yapıtlarının da bulunduğu 31 filmi izleme fırsatını yakalayacak. LG’nin yalnızca teknoloji geliştiren bir şirket kimliğiyle değil, kitlelerin yaşamlarına değer katan, duyarlılık sahibi bir kuruluş olduğunu belirten LG Türkiye Marka Pazarlama Müdürü Aysun Şabanlı, “Sinemanın kitleleri biraraya getiren gücüne inanıyor ve sinemaya olan desteğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl sponsorluk desteği bulamayan en önemli sinema festivallerinden olan Filmekimi’nin bu yılki sponsorluğunu üstlenmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Avea, iPad ve Jet Mobil Modem kazandırıyor

AVEA, 22 Eylül ‘de başlayıp 22 Kasım’da sona erecek kampanya ile 3G yazarak 3334’e gonderip 3G’ye geçen müşterilerine hediye verecek. 3G’ye geçen Avealılar arasından yapılacak çekilişle 3 kişi Apple iPad 32 GB, 333 kişi Avea Jet Mobil Modem ve 3.333 kişi de 33 dakika Avea yönüne konuşma süresi kazanacak. Kampanyaya katılmak isteyenlerin cep telefonlarından 3G yazarak, 3334’e göndermeleri ve böylece 3G’ye ücretsiz geçmeleri yeterli oluyor. Kampanya boyunca 3G’ye geçen ve kampanya sonunda halen 3G abonesi olan bireysel Avea aboneleri (Avea Jet Mobil Modem aboneleri hariç) çekilişe katılmaya hak kazanıyor.

Haberin Devamı