Gazete Vatan Logo

Peugeot'nun favori pazarı % 112 büyümeyle Türkiye

2003 yılında Tükiye satışlarını 33 bin adete yükselten Peugeot'nun Akdeniz Ülkeleri Direktörü David Rio "Türkiye Peugeot için en hızlı büyüyen pazar konumunda. Bu yıl da satışlardan çok umutluyuz" dedi

Peugeot Avrupa ve Akdeniz Ülkeleri Direktörü David Rio, Portekiz Faro'da yapılan ve yeni 407'nin tanıtıldığı toplantıda Türkiye pazarında elde edilen başarının altını çizdi.

Peugeot'un 2003 yılında en çok büyüme gösterdiği ülkenin yüzde 112 ile Türkiye olduğunu belirten Rio, "Türkiye Peugeot için en hızlı büyüyen pazar durumunda. Bu da Batı Avrupa dışındaki pazarda yüzde 50 büyümemizi sağladı" dedi.

Pazar 550 bini bulur
2003 yılında Türkiye'de 33 bin otomobil sattıklarını, 2004 yılının ilk dört ayında ise 17 bin rakamını geride bıraktıklarını açıklayan Rio, Türkiye'deki satışlardan çok memnun olduklarını ve 2004 yılında otomobil satışlarının 550 bine ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi. Rio ayrıca 1995 yılından günümüze kadar 1 milyon 700 binden fazla satan ve büyük bir başarıya imza atan 406 modelinin yerini alan 407'nin, bu başarıyı çok daha ileriye götüreceğine kesin gözüyle baktıklarını belirtti. Bunun için 260 bin olan yıllık kapasitesini 300 bin adede çıkarttıklarını söyledi.

1007 modeli geliyor
Sedan modelinin 407 ailesi içerisinde yüzde 60, station modelinin ise yüzde 40'lık paya sahip olduğunu ve yüzde 30'unu benzinli, yüzde 70'inin ise dizel motor seçeneklerinden oluşacağını belirten Rio, Fransa'da dizel otomobil satışlarının yüzde 30'lardan yüzde 62'lere ulaştığını söyledi. Rio, dizel seçeneğinin 407 içerisindeki payının ise yüzde 83'e ulaştığını vurguladı.

Peugeot'nun gelirinin yüzde 5'inden fazlasını araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayırdığını söyleyen Rio, gelecek dönemde dört rakamlı özel (106 modelinin varisi 1007) modeller üreteceklerini de sözlerine ekledi.

Ferrari görünümlü sedan; Peugeot 407
Peugeot, Avrupa'da önemli kan kaybına uğrayan sedan satışlarına 1.2 milyar euro harcayarak ürettiği 407 modeli ile hayat öpücüğü vermeye hazırlanıyor. Coupe görünümlü tasarımıyla dikkat çeken 407, Ferrari modellerini andırıyor. Dört kapılı olmasına rağmen uzun burnu, büyük bir ağzı andıran çok geniş hava giriş ızgarası, tampon-çamurluk-motor kaputuna taşan çekik farları ve eğimli ön camı onu tamamen bir coupe'ye dönüştürüyor. Fransa'da geçen hafta satışa sunulan 407'nin 2.0 HDi versiyonu 23 bin 500, 2.2 lt 24 bin 600 euroluk fiyat etiketine sahip.

Eylül'de Türkiye'de
Türkiye'de Eylül ayında 2005 model olarak satışa sunulacak olan 407 sedan'ı yılsonuna doğru station modeli izleyecek. 407'nin coupe versiyonu ise 2005 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilendikten sonra satışa sunulacak.

Yol tutuşu ile etkiliyor
Malzeme ve işçilik kalitesinin göz doldurduğu 407 geniş cam yüzeyleri ile ferah bir ortam sunuyor. Çok yönlü ayarlanabilen koltuklar ve ele iyi oturan direksiyon, kullanımı kolaylaştırırken çift salıncaklı ön ve çok kollu arka süspansiyon sürüş zevkini doruğa ulaştırıyor. Gelişmiş süspansiyon sistemi başarılı yol tutuşunun yanı sıra bozuk zeminlerden geçerken sessiz yapısıyla da etkiliyor.

Yayaları da düşünüyor
Bugüne kadar Peugeot'nun ürettiği ve gövde burulma direnci en yüksek sedan olan 407, sadece otomobildekilerin güvenliğini sağlamakla kalmıyor, yayaların da çarpışmadan en az hasar alarak kurtulmaları için özel önlemler içeriyor. Tamponun alt bölgesinde çarpışmanın oluşturduğu gücü emen özel bir köpük kullanılıyor. Ayrıca bu bölgede çarpışma anında katlanarak açığa çıkan ve enerjiyi azaltan bölgeler yer alıyor. Yeni modelde diz hava yastığının da araarında bulunduğu 7 hava yastığı standart olarak sunuluyor.

Haberin Devamı