Gazete Vatan Logo

Peugeot CEO’su: Avrupa’da kriz bitti

Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla Çinli Dongfeng firmasıyla ortaklığa giden Fransız Peugeot’nun CEO’su Maxime Picat, Avrupa’da otomotiv pazarının yavaş yavaş krizden çıktığını belirterek, “Bütün işaretler olumlu yönde ilerliyor” dedi.

Cenevre Motor Show’da sorularımızı yanıtlayan Picat, “Otomotivde sabit bir piyasa olacağı öngörüsünü taşıyorduk. Ancak aydan aya piyasanın geliştiğini gördük. Satışların bu yıl yüzde 1-2 artacağını söyleyen de var, yüzde 3-4 artacağını söyleyen de. Gerilemeden yükselişe geçmeye başladık. Tabii bu ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Ama işaretler olumlu” dedi.

Türkiye’deki otomotiv pazarını da yakından izlediklerini dile getiren Maxime Picat, “Satışların daralma realitesi var. Önceliğimiz marjları sabit tutabilmek. Bu arada da fiyat artırmak durumunda da kaldık. Çok sayıda yeni model lansmanı yaptık. Bu çizgide devam edeceğiz” diye konuştu. 308 modelinin yılın otomobili seçilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Picat, bu aracın sedan versiyonunun da üretilebileceği sinyalini verdi.

Haberin Devamı