Gazete Vatan Logo

Petrol şirketlerine büyük darbe!

Avrupa Birliği (AB) de Rusya’ya yönelik ek yaptırım paketi açıkladı. AB Resmi Gazete’de yayınlanan ek yaptırım listesine 8 kişi ve 3 ticari şirket eklendi.

Ukrayna krizi sebebiyle ABD’nin ardından Avrupa Birliği (AB) de Rusya’ya yönelik ek yaptırım paketi açıkladı. AB Resmi Gazete’de yayınlanan ek yaptırım listesine 8 kişi ve 3 ticari şirket eklendi.

Rusya Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Aleksey Gromov, Bank Rossii hissedarlarından Yuriy Kovalçuk ve Nikolay Şamalov, iş adamaları Arkadiy Rotenberg ve Konstantin Malofeev, Kırım İçişleri Bakanı Srgey Abisov, Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Yüksek Konsey Başkanı Boris Litvinov ve Sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti Basın İdaresi Başkanı Oksana Çigrina yaptırım listesinde yer aldı. Rusya hava savunma sistemleri üreticisi Almaz-Antey, Kırım’a uçan havayolu şirketi Dobrolöt ve Kırım mali piyasalarında etkin olan Rusya Ulusal Ticaret Bankası’na yaptırım uygulanacak.

Petrol sektöründe ileri teknoloji ürünlerin ihracatının yasaklanması Rusya’nın yıllık 153 milyon dolar kaybetmesine neden olacak. Doğalgaz sektörünü yaptırım dışında tutan AB, Rusya’da petrol üretimi yapan şirketleri de doğrudan hedef almadı. Rusya’ya göre yaptırımlar enerji fiyatlarının artmasına neden ve küresel ekonomiyi olumsuz etkileyecek.

AB’nin yaptırım listesi 95 kişiye ulaşırken, yasaklı şirket ya da organizasyonlar ise 23’ü buldu.

G7 ülkeleri de Rusya’yı Ukrayna’da tansiyonun yükselmesine neden olan politikalarından vazgeçmemesi durumunda daha sert yaptırımlarla karşılaşacağı uyarısında bulundu. G7 yayınladığı bildiride, Rusya’nın gerginliği azaltma yönünde tercihte bulunması için zamanı olduğu hatırlatıldı.

Haberin Devamı