Gazete Vatan Logo

Petrol fiyatları 7 ayın en düşüğünde

Petrol fiyatları, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin üretim kısıntısı anlaşmasına riayet ettiğini gösteren verilere rağmen dün gerilediği kasım ayından bu yana en düşük seviyelerden işlem görüyor.

Petrol fiyatları 7 ayın en düşüğünde

Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün yüzde 2'ye yakın düştükten sonra bugün sabah ilk işlemlerde yüzde 0.2 düşüşle 45.91 dolarda bulunuyor. ABD hafif petrolü ise 43.45 dolarda bulunuyor.

Dünyanın başlıca petrol ihraç eden ülkelerinin Ocak ayında başlattığı üretimi günde 1.8 milyon varil anlaşmasına uyum oranı mayıs ayında şu ana kadarki en yüksek seviyeye çıktı. Ocak ayında başlayan üretim kısıntısı anlaşması gelecek yılın ilk çeyrek sonuna kadar geçerli.

Bugün piyasada izlenecek veriler arasında ise ABD'nin resmi ham petrol stok verileri bulunuyor. Dün yayımlanan ve bazen resmi veriyle ciddi farklılıklar göstern özel sektör verisi stokların beklenenden daha keskin düştüğünü gösterdi.

Analistler, Libya'nın ham petrol üretiminin son 4 yılın zirvesine çıktığına dikkati çekerek, arz fazlasının artmaya devam ettiğini ve bunun fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğuna dikkati çekiyor.

Küresel piyasalarda bugün ABD haftalık ham petrol stokları takip edilecek.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 45,96 ile 46,05 dolar aralığının direnç bölgesi, 45,78 ile 45,87 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı