Gazete Vatan Logo

Petrol 2 yıl sonra 60 dolar eşiğinde

Kuzey Irak referandumu ve bitmek bilmeyen Kuzey Kore gerginliği Brent petrolü 26 ay aradan sonra 60 dolar sınırına taşıdı. Motorine 13 kuruş zam gelirken sırada benzin var

Petrol 2 yıl sonra 60 dolar eşiğinde

Brent petrolün varil fiyatı son 26 ayın en yüksek seviyesi olan 59.49 dolar seviyesini test etti. Brent petrolün varil fiyatı, Irak Kürt Bölgesel Yöntemi referandumu kaynaklı kaygılar ve Kuzey Kore’den gelen dünkü açıklamaların ardından sert yükselişle güne 58.45 dolar seviyelerinden başladı. Önceki gün güne 56.30 dolar seviyesinden başlayan Brent petrolün varil fiyatı, gün içinde yükselişini sürdürdü. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho’nun, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözlerini savaş ilanı olarak nitelendirmesinin ardından 59 dolar seviyesini aştı. Kuzey Irak’taki referandum ve Kuzey Irak petrolünün uluslararası pazarlara ulaşamaması riskinin yarattığı endişeler nedeniyle dün akşam saatlerinde Brent petrolün varil fiyatı son 26 ayın en yüksek seviyesi olan 59.49 seviyesine ulaştı. Gün içinde yeniden 58.64 düzeyine indi. Uzmanlar, Kuzey Kore ve IKBY ile ilgili açıklamaların yanı sıra ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen’ın yapacağı konuşmanın yatırımcı kararları üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Dizele 13 kuruş referandum zammı

Uluslararası piyasalarda jeopolitik nedenlerle Brent petrolün varilinin 60 dolara yaklaşması, akaryakıt fiyatlarına zam yapılanmasına neden oldu. Motorinin litre fiyatına 13 kuruş zam geldi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), motorine 13 kuruşluk bir zam yapıldığını duyurdu. Halen İstanbul’da ortalama 4.63 liraya satılan motorinin litre fiyatını yapılan zamdan ardından 4.76 TL’ye yükseldi.