Gazete Vatan Logo

Pestetik

Oğlunun düğünü öncesi güzelleşmek istedi. Ama hatalı operasyonlar psikolojisini alt üst etti

Hollanda'dan gelerek Türkiye'de bir dizi estetik ameliyatı yaptıran 49 yaşındaki Halise Meral Kanaç, hatalı ameliyatlar sonucu vücudunda şekil bozukluklarına yol açan doktor aleyhine 100 bin liralık tazminat davası açtı. Kanaç, "Oğlumun düğününde iyi görünmek için ameliyat oldum. Ancak doktor beni adeta deneme tahtası yaptı. Kolumdaki deformasyon nedeniyle aylardır dayanılmaz acılar çekiyorum. Psikolojik olarak da çöktüm" dedi. Geçen yıl 17 kilo veren Kanaç, vücudundaki sarkmalardan kurtulmak ve oğlunun düğününde daha iyi görünmek isteyen Kanaç, estetik olmaya karar verdi. Kanaç, 8 Nisan 2011'de doktor S.T. ile 20 bin liraya anlaştı. Kanaç, 16 Nisan'da karın, boyun ve göğüs, 12 Mayıs'ta ise kol, bacak ve göz kapağından ameliyat oldu.

DAYANILMAZ ACILAR
Kanaç ameliyat sonrasında ilk şoku, aynaya bakınca yaşadı. Yüzünde 10 santimetrelik iki dikiş izi görünce şaşkına döndü. Talihsiz kadın karın, diğer bölgelerindeki dikişlerin de son derece özensiz ve kötü yapıldığını fark etti. İyileşirim umuduyla Hollanda'ya dönen Kanaç'ın vücudunda bir süre sonra şişkinlikler oluştu. Özellikle boğum boğum olan kollarında dayanılmaz ağrılar baş gösterdi. Aynı doktora iki kez daha ameliyat oldu ama ağrılar geçmediği gibi operasyonlar da başarılı olmadı.

PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Psikolojik tedavi gören Kanaç, antidepresan ilaçlar kullanmaya başladı. Doktor S.T., Kanaç'a çektiği acılara karşılık 11 bin lira ödemeyi taahhüt etti. Ama doktor bu paraya ödemeyince Kanaç 75 bin lira maddi, 25 bin lira manevi olmak üzere toplam 100 bin liralık tazminat talebinde bulundu.

DOKTORDAN PiŞKiN BAHANE
Doktor S.T., ameliyat sırasında beklenmedik bir şekilde yüzünde oluşan potlukları gidermek için Kanaç'a yüz germe operasyonu yaptığını söyleyerek kendisini savundu. Kanaç tepkisini sürdürünce doktor S.T. "Bedavaya yüzünü gerdim daha ne istiyorsun" cevabını verdi. Bu cevap talihsiz kadını adeta çılgına çevirdi.

Haberin Devamı