Gazete Vatan Logo

Peşmerge Kobani’de

PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye yardıma giden Peşmerge konvoyu, iki gün Suruç’ta bekledikten sonra dün akşam Kobani’ye ulaştı. ABD uçakları bu sırada IŞİD’i vurdu

Kuzey Irak’ın Erbil kentinden yola çıkarak Kobani’ye geçmek üzere Suruç’a ulaşan ve yaklaşık iki gündür ilçede bekleyen Peşmerge güçleri, bulundukları özel alandan çıkış yaptı.

Kuş uçurulmadı

Özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Mürşitpınar Sınır Kapısı’na doğru hareket eden konvoyda, aralarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da bulunduğu çok sayıda mühimmatın üstü açık şekilde taşındığı görüldü. Konvoyun geçişi esnasında yol güzergahı karşılıklı olarak trafiğe kapatıldı. Peşmergeler, işlemlerin ardından saat 22.00 sularında Kobani’ye ulaştı. Peşmerge’nin geçişi sırasında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Kobani’de IŞİD mevzilerini bombaladı.

ÖSO’cular döndü

Öte yandan dün çok vahim bir iddia daha ortaya atıldı. Peşmerge’ye destek için bölgeye giden 50 kişilik Özgür Suriye Ordusu grubundan 20’sinin ‘Burada koşullar hiç beklediğimiz gibi değil. Kentin yarısından fazlası IŞİD’in elinde. Koalisyon bombardımanı da yeterli değil’ diyerek geri döndükleri ileri sürüldü.

‘Halep daha kritik’

Al Jazeera’ya konuşan ÖSO’ya bağlı Mücahitler Ordusu komutanı Muhammed Bakur da, “İmkanlar el verirse Kobani’de IŞİD’e karşı savaşırız ancak şu an mümkün değil. Halep’in durumu çok daha önemli ve kritik” dedi.

ABD’ye sert eleştiri

ABD ve müttefiklerinin operasyonlarını da değerlendiren Ebu Bekir, “ABD ve Koalisyon güçlerinden bizimle siyasi-askeri herhangi bir temas olmadı. Bir gün bir de baktık Suriye semalarında ABD ve müttefik uçakları uçuyor. Doğrusu şaşırmadık da değil. IŞİD bahanesi ile geldiler ancak muhalif başka grupları da vurdular. Biz bunu hiçbir biçimde kabullenemeyiz. Şayet bizimle oturup konuşsalardı onlara önce Esad’ı sonra IŞİD’i vurun derdik. Onlar bizim tepkimizi ölçüyorlar. ABD bu yöntemle girdiği hiçbir ülkede başarılı olamadı. Suriye’de de başarı şansı hiç yok” dedi.

Haberin Devamı