Gazete Vatan Logo

Peşmerge güçleri IŞİD emiri ve 2 üst düzey askeri yetkilisini öldürdü

IRAK’da Musul Barajı yakınlarında çıkan çatışmada IŞİD’in Tel Hey bölgesi sorumlusu Ebu Kahtan lakablı Abdulbari Hakawi ve iki üst düzey askeri yetkilisinin öldürüldüğü açıklandı.

Musul Barajı’nı koruyan peşmerge güçleri ile bir grup IŞİD militanı arasında çatışma çıktı. Güvenlik kaynakları, akşam saatlerinde başlayan çatışmada IŞİD’in Ebu Kahtan lakabı ile tanınan Tel Hey bölgesi emiri Abdulbari Hakawi ile örgütün iki üst düzey askeri sorumlusunun öldürüldüğünü açıkladı. Peşmerge yetkilileri öldürülen askeri sorumlulardan birinin halk arasında yakaladığı kişilerin kafasını kesmesi ile tanındığını söyledi. Öldürülenler arasında Tel Hey emiri Abdulbari Hakawi’nin yardımcısı Mahr Ebu Casım’ın da olduğunu iddia edildi.

18 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

ABD merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM’dan yapılan açıklamada dün ve bugün IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine toplam 18 hava saldırısı düzenlendiği kaydedildi. Açıklamada Suriye’deki saldırılarda Kobani yakınlarındaki IŞİD’in muharebe mevzileri, binası, lojistik merkezi ve 2 aracının imha edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Koalisyon güçlerinin Irak’taki 12 hava saldırısının ise Musul Barajı yakınlarında gerçekleştirildiği açıklandı. Musul Barajı yakınlarındaki örgütün geniş bir ünitesi, havan topu fırlatma mevzisi, çok sayıda mevzi ve 3 aracının hedef alındığı vurgulandı.