Gazete Vatan Logo

Pervin Buldan isyan etti! Tek suçun...

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Avrupa'da okuyan çocuğu ya da yakını olmadığını belirterek "Benim çocuğumun psikolojisi bozuldu. Kızım bana şöyle soruyor: 'Benim suçum ne?' Tek suçun benim kızım olmak. Başka bir suçun yok senin" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Buldan, son dönemde sosyal medyada "Pervin Buldan'ın İsviçre'de okuyan kızı" adıyla fotoğraflar paylaşıldığını söyledi. Paylaşılan fotoğraflardaki kızın, kendi kızı olmadığını ifade eden Buldan, "Benim Avrupa'da okuyan çocuklarım yok, hiçbir yakınım yok, benimle birlikte hiçbir milletvekilimizin Avrupa'da okuyan çocuğu yok. Üstelik okusa bile bu kimi ilgilendirir" dedi.

Birkaç gün önce konuyla ilgili olarak Twitter'daki hesabından açıklama yaptığını ve İstanbul'da okuyan kızının fotoğrafını da paylaştığını aktaran Buldan, şöyle devam etti:

"Twitter üzerinden yaptığım açıklamayı da bir zorunluluk olarak yaptım, böyle bir şey yapmaya kendimi zorunlu hissettim. Çünkü çocuğumun psikolojisinin bozulduğunu hissettim, böyle bir açıklamayla en azından tartışmayı belki bitirebilirim, son bir nokta koyabilirim diye kendi kızımın fotoğrafını da paylaştım Twitter'de. Zaten çocuğumun yanında değilim, ona destek olamıyorum. Fotoğrafların birinde bir grup var, bu gruptaki çocuklar da benim çocuklarım değil. Benim resminin yanına konulan kızla o gurupta oturan kızlar da birbirinden farklı. Aynı resim olsa dersin ki bir bağlantı kurabiliriz, böyle bir şey de yok."

Haberin Devamı

"Sadece sürece değil topluma zarar veriyor"

Gençlerin ve çocukların toplumun geleceği olduğuna işaret eden Buldan, şunları kaydetti:

"Çocuklar üzerinden bir siyaset yürütmek, kirli kampanyalar yürütmek doğru değil. Benim kızım üzerinden veya başka bir vekilimizin oğlu üzerinden 'Avrupa'nın şu ülkesinde okuyor, Kobani'de gençler ölürken sizin çocuklarınız keyif çatıyor' gibi kampanyaların sadece sürece değil topluma da zarar veriyor. Çünkü çocukların psikolojisi bozuluyor. Bakın açık söylüyorum benim çocuğumun psikolojisi bozuldu. Kızım bana şöyle soruyor: 'Benim suçum ne?' Tek suçun benim kızım olmak. Başka bir suçun yok senin. Bir aydır çocuklar üzerinden başlatılan kampanya sadece bize değil aynı zamanda topluma da zarar veriyor. Bunun altından kimse kalkamaz inanın. Bu, doğru bir şey değil."

Haberin Devamı