Gazete Vatan Logo
Magazin Perran Kutman: Güzel kızların ekranlarda olması...

Perran Kutman: Güzel kızların ekranlarda olması...

Geçmişten Geleceğe Başarı Hikayesi’ fotoğraf sergisinde konuşan usta sanatçı Perran Kutman, uzun dizi sürelerini eleştirdi.

Perran Kutman: Güzel kızların ekranlarda olması...

Perran Kutman'ın 2 bin 500 fotoğrafının yer aldığı sergi, sinemaseverlerin katılımıyla Kale Outlet Center'da ziyarete açıldı.

68 yaşındaki sanatçı, "Fotoğrafların her bir karesine baktığım zaman, 'ne kadar doğru ve güzel işler yapmışım' diye düşündüm ve şu an onun gururunu taşıyorum" şeklinde konuştu.

Hiçbir şeyin karşısında boynunu eğmediğini vurgulayan Kutman, "Uzun zamandır beni ekranlarda göremiyorsunuz çünkü bu kadar uzun süreli projelerde oynanmaz. Oyuncuya, senariste, yönetmene ve seyirciye yazık. Seyirci 3 saat bir dizinin karşısında oturtulmaz çünkü oyuncu oynayamaz, yapılan istatistikler var. Reklam dahil 60 dakika dizi, 25 dakika da durum komedisi çekilir. Ben de mevcut şartlarda yer almak istemediğim için ekranlarda olmuyorum" ifadelerini kullandı.

Kutman, oyunculukta olması gereken kriterleri anlatarak, "Ben hep gördüğümüz ve bildiğimiz yaşayan karakterleri oynadım, onun için göz hizasında yani göz göze rahatça görebildiğim için seyirciyle aramda, burada gördüğünüz gibi büyük bir sevgi var. Bugün de güzel kızların ekranlarda olması moda, pek ala da götürüyorlar işlerini ve demek ki oyuncuya pek ihtiyaç olmuyor. Gerçekten oyuncunun oyununu görmek isteyen kişiler, maalesef artık televizyonu ve dizileri seyretmiyor" değerlendirmesini yaptı. (AA)

Haberin Devamı